Camera Inferioară a Parlamentului german respinge reforma controlului frontalier

Bundestagul (Camera Inferioară a Parlamentului german) a respins vineri o moţiune depusă de partidul populist de extremă-dreapta 'Alternativa pentru Germania' (AfD) prin care se cerea o reformă a măsurilor de control la frontiere, relatează vineri DPA.

16 mart. 2018, 20:52
Camera Inferioară a Parlamentului german respinge reforma controlului frontalier

Parlamentari ai AfD au depus în Bundestag o moţiune care solicita un control frontalier mai strict şi ‘permanent’, dar documentul a fost respins cu 544 de voturi împotrivă, 84 pentru şi trei abţineri.

Obiectivul AfD a fost de a forţa partidele conservatoare – Uniunea Creştin-Democrată (CDU), a cancelarului Angela Merkel, şi aliatul său bavarez, Uniunea Creştin-Socială (CSU) – să adopte public o poziţie în acest dosar.

”Niciun alt partid din această cameră nu monitorizează problema securităţii graniţelor atât de intens ca CSU”, a afirmat Michael Kuffer, membru al CSU. El a calificat moţiunea AfD drept ‘naivă şi practic nefuncţională’, potrivit Agerpres.

Gottfried Curio, membru al AfD, a apreciat că Angela Merkel este ‘cancelarul străinilor’.

În 2016, liderul de atunci al AfD, Frauke Petry, a afirmat că poliţia germană, ‘dacă este necesar’, ar trebui să aibă permisiunea de a deschide focul asupra migranţilor care încearcă să intre ilegal în ţară.

Ulla Jelpke, membră a partidului de extremă-stânga Die Linke, i-a cerut AfD să ‘renunţe la încercările constante de a alimenta nonsensul naţionalist’, în timp ce potrivit lui Uli Groetsch, membru al Partidului Social-Democrat, controalele sunt imposibile şi nu sunt ‘dorite politic’ de partidul său.