Cameramanii televiziunilor care s-au aflat în Piaţa Victoriei la mitingul din 10 august, audiaţi ca martori la Parchetul Militar

Procurorii militari fac apel la instituțiile mass-media pentru comunicarea datelor de identificare ale cameramanilor care au filmat, vineri seara, la protestul din Piața Victoriei, pentru ca aceștia să fie audiați în calitate de martori în legătură cu cele întâmplate. Magistrații vor înainte adrese oficiale către instituțiile media.

RomaniaTV.net
15 aug. 2018, 12:31
Cameramanii televiziunilor care s-au aflat în Piaţa Victoriei la mitingul din 10 august, audiaţi ca martori la Parchetul Militar

„Fac un apel către managerii tuturor televiziunilor naţionale în a ne fi comunicate datele de identificare, numele şi prenumele cameramanilor care s-au aflat în zona de conflict, fiindu-ne necesare depoziţiile dumnealor în calitate de martori. La momentula acesta avem persoane vătămate şi potenţiali agresori. Este noie şi de depoziţiunea martorilor oculari”, a declarat procurorul militar Ionel Corbu. 

Procurorii militari au deschis un dosar penal, în care s-a început urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu, în legătură cu modul de intervenţie al jandarmilor în timpul protestului Diasporei de vineri din Piaţa Victoriei. 

Până în prezent au fost depuse aproximativ 200 de plângeri penale după violentele de la mitingul din data de 10 august.

Parchetul General a anunţat că Secţia Militară a instituţiei a preluat ancheta privind violenţele din 10 august din Piaţa Victoriei, pentru a uni toate denunţurile într-un singur dosar, fiind avute în vedere şi plângerile depuse împotriva ministrului de Interne şi a prefectului Capitalei.