Camerele de supraveghere ale obiectivelor păzite de jandarmi, în Olt, conectate la un „Big-Brother” central

Camerele de supraveghere ale obiectivelor păzite de jandarmi, în judeţul Olt, vor fi conectate la un server central din sediul Inspectoratului, un fel de Big Brother, astfel încât intervenţiile să fie mai prompte.

29 iun. 2017, 11:43
Camerele de supraveghere ale obiectivelor păzite de jandarmi, în Olt, conectate la un „Big-Brother” central

Comandantul Inspectoratului Judeţean de jandarmi Olt, colonelul Dorel Drejoi, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă că, la nivelul IJJ, au fost conectate deja la Compartimentul Monitorizare Misiuni şi Evenimente un număr de 12 camere de supraveghere, montate la sediile subunităţilor din Caracal, Corabia, Balş şi Scorniceşti, iar jandarmii lucrează, în prezent, să conecteze sistemele tehnice de securitate ale obiectivele pe care le păzesc pentru a reuşit să intervină mai repede şi mai eficient.

Citeşte şi Jandarmii vor folosi la Untold şi la Electric Castle câini antrenaţi pentru depistarea drogurilor şi a explozibililor

„Camerele de la obiectivele unde asigurăm paza cu jandarmi vor fi conectate a Compartimentul Monitorizare şi, automat, cei aflaţi în serviciu în cadrul compartimentului, pot viziona imagini din zona obiectivului respectiv şi pot dispune eventuale măsuri, în funcţie de problemele care sunt. Această conectare se va face, în funcţie de dotările existente la nivelul fiecărui obiectiv şi condiţionat de existenţa unei fibre optice între obiectiv şi sediul Inspectoratului de Jandarmi. Sunt anumite condiţii tehnice care trebuie îndeplinite. La Dispecerat, avem doi subofiţeri care execută serviciul permanent şi supraveghează şi aceste camere de luat vederi”, a declarat colonelul Drejoi.

Primul obiectiv care va fi conectat la Compartimentul Monitorizare al jandarmilor este sediul Prefecturii Olt.

„Am început cu obiectivele din municipiul Slatina. Ulterior, vom vedea în funcţie de posibilităţi, care urmează. Primul obiectiv care va fi conectat este Instituţia Prefectului, care se va realiza în cursul lunii viitoare”, a mai afirmat şeful IJJ Olt.

Potrivit acestuia, conectarea camerelor cu sediul Jandarmeriei Olt nu implică vreun cost.