Camioane din România, atacate cu pietre în Franţa

Cinci camioane înmatriculate în Europa de Est, inclusiv în România, au fost atacate cu pietre în Franţa, rezervoarele a patru dintre acestea fiind perforate, relatează Ouest France.

RomaniaTV.net
20 mai 2016, 12:26
Camioane din România, atacate cu pietre în Franţa

Cinci camioane înmatriculate în Europa de Est, inclusiv în România, atacate cu pietre în Franţa. Camioanele, înmatriculate în Polonia, România şi Lituania, au fost atacate în noaptea de miercuri spre joi în timp ce erau parcate în diferite locuri din comuna Loudéac, situată în vestul Franţei. Niciunul dintre şoferi nu a fost rănit.

Camionul înmatriculat în România se afla în parcarea magazinului Lidl, iar în urma impactului cu pietre i s-a perforat rezervorul de carburant şi i s-a deteriorat parbrizul.

„Dormean când am auzit un zgomot”, a spus şoferul român. „Nu pot să conduc aşa”, a adăugat el, facând referire la starea în care se află camionul pe care îl conducea.

„Nu sunt singurul care a păţit asta. Un alt camion a fost atacat”, a mai spus românul. Atacatorii nu au cerut şi nu au luat nimic.

Alte patru camioane au fost supuse aceluiaşi tratament. „M-am speriat când am văzut zburând spre parbriz o piatră foarte mare”, a spus şoferul lituanian. Lângă camioane au fost găsite pietre care cântăreau peste un kilogram.