Campania anti-dezinformare RTV.net comentată de un sociolog

Campania RTV anti-dezinformare este prezentată de dcnews.ro în contextul mai multor încercări de manipulare prin mass media care au avut loc în ultimul timp.

RomaniaTV.net
14 dec. 2011, 11:35
Campania anti-dezinformare RTV.net comentată de un sociolog

„Bătaia la care a fost supus Băsescu şi lansată de RTV reprezintă un caz clar de manipulare a presei. Este limpede pentru oricine că acela este un trucaj, dar în primă instanţă întreaga presă s-a aruncat asupra subiectului. De fapt, jurnaliştii RTV doreau să demonstreze cât de uşor poate fi manipulat publicul prin intermediul siteurilor”, a declarat sociologul Alfred Bulai pentru dcnews.ro

„Sociologul consideră că în aceeastă perioadă este doar o pregătire pentru ceea ce va urma în anul electoral 2012, când astfel de scandaluri vor fi la ordinea zilei. „Deocamdată Opoziţia este extrem de calmă. Fac un fel de politică prin televiziuni, prin moţiuni de cenzură, dar nu apelează la subteranele manipulării maselor, deşi canale ar avea. În schimb, Puterea a arătat clar ce vrea. Ei nu se feresc să lanseze astfel de scandaluri, mai ales că atenţia este captată de o temă falsă şi se mai mută discuţia de la problemele zilnice”, a declarat Bulai. Specialiştii au ridicat de mult timp problema efectului de turmă în presă. Aceştia susţin că întreaga breaslă se luptă să aibă acoperite toate subiectele actualizate şi tocmai de aceea de multe ori se întâmplă ca fumigene de genul celei lansate de RTV să fie preluate automat de toată presa”mai scrie dcnews.ro.

Campania RTV.net vine în urma apariţiei mai multor subiecte de provenienţă îndoielnică, în mass media. Jurnaliştii de la RTV au realizat, pentru a dovedi cât de uşor se manipulează oamenii prin presă, un trucaj în care „Traian Băsescu” ar fi agresat de nişte oameni nemulţumiţi.sa.”

Informează-te corect! Click aici să vezi cum!