CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Caracatiţa Google dă pronosticuri exacte la CM 2014

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Google şi-a modificat din nou logo-ul pentru a celebra meciurile de la Cupa Mondială din Brazilia. Motorul de căutare vă ţine la curent în timp real cu programul şi rezultatele CM 2014. RomaniaTV.net vă prezintă cele mai viralizate pronosticuri de la Campionatul Mondial de Fotbal 2014. 

RomaniaTV.net
17 iun. 2014, 09:59
CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Caracatiţa Google dă pronosticuri exacte la CM 2014

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Broasca ţestoasă Cabeçao a făcut primele ei predicţii la Cupa Mondială de fotbal din Brazilia, dând câştigătoare ţara gazdă în partida dintre Brazilia şi Croaţia. 

Dacă ar fi dat ca favorită Croaţia, ar fi fost ameninţată cu dispariţia, atât de mare este dorinţa Braziliei de a obţine al şaselea titlu mondial, informează luni ziarul ABC.

Cabeçao trăieşte într-un adăpost pentru broaşte ţestoase din Praia do Forte, la o sută de kilometri de oraşul Salvador de Bahía. Are 25 de ani, este mascul şi foloseşte o metodă similară caracatiţei Paul pentru a-şi realiza predicţiile. La capătul celor două steaguri ale echipelor care joacă este plasată câte o sardină. Sardina aleasă de broască din dreptul unuia dintre steaguri arată care dintre ţări va fi câştigătoare. Cu condiţia ca ţestoasei să-i fie foame, notează ABC. 

Cu Paul era însă mai amuzant, având în vedere că trebuia să aleagă între cufere, având pe capac steagul ţărilor care jucau, în care era plasată hrana şi pe care caracatiţă le deschidea cu tentaculele. Spectacolul pe care îl făcea la complexul Sea Life Centre de Oberhausen era atât de vizionat, încât după moarte a fost ridicat un monument în memoria sa. 

Brazilienii vor să facă ceva asemănător cu ţestoasa Cabeçao, deşi îi va fi greu să devină la fel de celebră. Caracatiţa Paul a devenit un fenomen viral pe reţelele sociale fiind cel mai căutat subiect de pe Internet. S-a aflat pe prima pagină a ştirilor postului CNN, iar BBC a dezbătut inclusiv naţionalitatea cefalopodului, considerând că s-a născut la Weymouth şi prin urmare este britanică. 

Paul a devenit mascota oficială a Mondialului din Africa de Sud, astfel încât toată lumea a uitat că ţara gazdă avea propria mascotă: leopardul Zakumi. O asociaţie ecologistă a cerut eliberarea lui Paul, deşi nu avea şanse să supravieţuiască în mediul natural. Iar Spania a cerut includerea sa echipă, dar caracatiţa nu avea clauză de reziliere şi nu a putut să fie transferată. 

Moartea lui Paul nu a trecut neobservată, iar spaniolii i-au dedicat filmul «Matar al pulpo Paul», un thriller care a fost lansat în august 2010. Statisticile au consemnat uimitoarele sale predicţii: patru din şase la Cupa Europeană din 2008 (a greşit totuşi rezultatul final dintre Spania şi Germania) şi opt din opt, la Mondialul din 2010. Lui Cabeçao îi va fi foarte greu să-l depăşească pe acest erou al fotbalului, conchide ABC. 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: O caracatiţă, un urs panda şi o ţestoasă se întrec în predicţii pentru Campionatul Mondial de Fotbal.

Vă mai amintiţi de caracatiţa Paul? Din păcate, animalul care a prezis corect rezultatele a 12 meciuri de la ediţia trecută a Campionatului Mondial de Fotbal a murit. La competiţia din Brazilia de acum au apărut deja mai multe animale, care ar cunoaşte rezultatele înainte de meciurile cele mai importante.

Broasca ţestoasă Cabecao, în traducere „Cap Mare”, are 25 de ani şi a fost desemnată de Brazilia drept prezicătorul oficial pentru cea mai importantă competiţie sportivă a anului. Cabecao a făcut deja şi prima sa predicţie corectă. Pus să aleagă, el a mâncat peştele agăţat de steagul Braziliei, semn că aceasta ar fi învingătoare în meciul cu Croaţia. Şi a avut dreptate! Brazilia a învins cu scorul de 3 la 1.

Şi China are un oracol necuvântător, care a prezis victoria Braziliei de la meciul inagural. Este vorba despre ursoaica Ying Mei, care a ales să mănânce din cutia cu steagul brazilian, ignorând cealaltă cutie, aleasă pentru Croaţia.

La Berlin, caracatiţa Regina a prezis o victorie a Germaniei în faţa Portugaliei în meciul care se va disputa luni. A avut de ales între două cutii identice, în care ingrijitorii au pus sardine şi pe care le-au acoperit cu steagurile celor doua ţări. Tot o victorie a Germaniei indică şi Norman, un tatu de la o gradină zoologică din oraşul Münster.

 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: şi numerologia

Mai degrabă decât a căuta echipa care va ridica trofeul Cupei Mondială pe data de 13 iulie, matematicienii au făcut statistici interesante cu datele de naştere, ‘paradoxul aniversărilor’.

Pe câte de straniu poate să pară, 16 din cele 32 de echipe aflate în competiţie în Brazilia au în efectivele lor jucători care au aceeaşi dată de aniversare.

Şi mai curios decât termenii calculelor, matematicienii, precum ungurul Petr Frankl, au demonstrat că există peste 50 la sută şanse pentru ca în orice lot de 23 de jucători doi dintre ei să-şi serbeze ziua de naştere în aceiaşi zi.

Conform datelor, echipa ţării gazdă are doi jucători născuţi pe 25 iulie: Hulk şi Paulinho, care vor putea, în cel mai fericit caz, să-şi serbeze ziua de naştere cu maxim de bucurie dacă ‘Selecao’ câştigă Cupa Mondială.

Mai mult, dacă jumătate din cele 32 de echipe aflate la competiţie au doi jucători care serbează ziua de naştere în comun, cinci dintre ele au câte două ‘perechi’: Argentina, Franţa, Coreea de Sud, Elveţia şi Iran.

Vinerea viitoare, bosniacii Asmir Begovic şi Sead Kolasinac îşi vor serba ziua de naştere, în ajunul unui meci decisiv cu Nigeria, dar după înfrângerea lor în faţa argentinienilor. De asemenea, sud-coreenii Kwak Tae-hwi şi Son vor petrece pe 8 iulie, doar cu excepţia cazului în care echipa lor se va califica în semifinale, la fel ca în 2002, iar dieta va impune acest lucru.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Programul meciurilor (ora României):

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Marţi 17 iunie: 

19,00: Belgia – Algeria, la Belo Horizonte (Mineirao), în Grupa H 

22,00: Brazilia – Mexic, la Fortaleza (Castelao), în Grupa A

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Miercuri 18 iunie: 

01,00: Rusia – Coreea de Sud, la Cuiaba (Arena Pantanal), în Grupa H