Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Reacţii DURE în presa internaţională după BRAZILIA-CROAŢIA 3-1

Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Brazilia a debutat cu victorie la Campionatul Mondial de Fotbal 2014, dar presa internationala acuza arbitrajul japonezului Yuichi Nishimura.

RomaniaTV.net
13 iun. 2014, 05:49
Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Reacţii DURE în presa internaţională după BRAZILIA-CROAŢIA 3-1

Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Brazilia s-a impus cu 3-1 în meciul cu Croaţia, dar presa din intreaga lume scrie ca penalty-ul in urma caruia „selecao” a preluat conducerea a fost foarte usor acordat.

„Dupa ce Croatia a deschis scorul, Neymar a reusit sa intoarca rezultatul pentru Brazilia, fiind ajutat si de arbitru, care a dictat un penalty inexistent” – L’Equipe (Franta)

„Atunci cand toata lumea credea ca meciul se va incheia la egalitate, arbitrul japonez a acordat usor un penalty” – La Gazzetta dello Sport (Italia)

„Brazilia confirma toate banuielile. Neymar a intors rezultatul partidei de debut cu un gol superb si cu un penalty primit cadou” – As (Spania)

„Un penalty aparut de nicaieri, foarte usor acordat. Fred a cazut atunci cand l-a vazut pe Lovren langa el” – The Guardian (Anglia)

Chiar si jurnalistii brazilieni de la Globoesporte au recunoscut ca nationala lor a primit cadou o lovitura de la 11 metri: „Neymar inscrie dupa o decizie gresita a arbitrului si Brazilia revine in fata Croatiei”.

Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Kovac, atac la Nishimura

Niko Kovac, selecţionerul Croaţiei, l-a atacat dur pe arbitrul Yuichi Nishimura.

„Dacă acesta este modul în care începem o Cupă Mondială, mai bine renunțăm acum și plecăm acasă! Vorbim despre respect, dar acesta nu e respect. Croația nu l-a primit. Dacă acesta este un penalty, nu mai avem deloc nevoie să jucăm fotbal. Să jucăm mai bine baschet. E o rușine. Dacă lucrurile vor continua așa, vom avea 100 de lovituri de pedeapsă. 2,5 miliarde de oameni s-au uitat la televizor și au văzut că n-a fost penalty. A fost ridicol și dacă vom continua așa, vom avea un circ”, a spus Kovac.

Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Brazilia a castigat meciul de debut la Campionatul Mondial de Fotbal 2014, scor 3-1 cu Croatia. Europenii au deschis scorul, dar sud-americanii au egalat, dupa care s-au desprins la 2-1 dupa un penalty acordat foarte usor de arbitrul japonez. Pana la final, au mai marcat o data pentru scorul final de 3-1. Brazilia-Croatia 3-1 a fost primul meci de la Campionatul Mondial de Fotbal 2014.