Canada impune noi SANCŢIUNI Rusiei

Canada a anunțat vineri noi sancțiuni împotriva Rusiei ca urmare a sprijinului acordat rebelilor din estul Ucrainei, interzicând accesul pe teritoriul său pentru 20 de responsabili politic ruși și separatiști ucraineni, vizând în același timp sectorul petrolier și al gazelor naturale.

20 dec. 2014, 07:46
Canada impune noi SANCŢIUNI Rusiei

Interdicția de a călători în Canada se referă în special la membri ai Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului de la Moscova, precum și la miniștrii „așa-zisei Republici Populare Donețk”, situată în estul Ucrainei, a precizat premierul canadian, Stephen Harper, potrivit Agerpres.

„Canada nu va accepta ocuparea ilegală a Crimeii și activitatea militară persistentă și provocatoare desfășurată în estul Ucrainei, a explicat prim-ministrul, evocând posibilitatea impunerii altor sancțiuni, „dacă va fi cazul”.

CITEŞTE ŞI ANUNŢ IMPORTANT al lui Obama cu privire la Crimeea

Ottawa impune astfel restricții pentru exportul către Rusia al tehnologiilor legate de exploatarea și extracția petrolului în Arctica și la adâncime, precum și a petrolului de șist, în coordonare cu „măsuri similare adoptate de Uniunea Europeană și Statele Unite”.

Economia Rusiei se bazează pe vitalitatea sectorul său petrolier și al gazelor naturale.

Noile restricții interzic „exportul, vânzarea, furnizarea sau livrarea unei liste de bunuri specificate către Rusia sau către orice persoană din Rusia” având legături cu sectorul petrolier.

Conform acestor sancțiuni, va fi de asemenea interzisă furnizarea Rusiei sau oricărei persoane din Rusia „de servicii financiare, tehnice sau de alt fel de bunuri vizate de interdicție”.