Canada: Un bărbat a fost arestat la câţiva metri de locul în care se afla primul ministru

Un bărbat a fost arestat joi în apropierea Monumentului Eroilor la Ottawa, unde un soldat canadian a fost ucis miercuri, într-un moment în care premierul Stephen Harper şi soţia sa mergeau pentru a se reculege, relatează AFP, citată de Agerpres.

23 oct. 2014, 14:54
Canada: Un bărbat a fost arestat la câţiva metri de locul în care se afla primul ministru

Ameninţat cu arma şi înconjurat de mai mulţi poliţişti, bărbatul s-a aventurat într-un perimetru strict interzis după atacul de miercuri şi a fost imediat prins de forţele de ordine. Conform mass-media, nu a fost vorba decât de un om fără adăpost.

De cealaltă parte a străzii, premierul canadian şi soţia sa Laureen erau pe punctul de a se urca în maşină pentru a merge la monumentul unde a fost asasinat soldatul. Autorul acestui ‘atac terorist’, potrivit şefului guvernului, a fost împuşcat într-un schimb de focuri în Parlamentul federal, situat la 300 de metri distanţă.

Citeşte şi Canada: Un soldat, ÎMPUŞCAT mortal într-un atac armat lângă Parlament. Cel puţin un atacator a fost ucis

Harper şi soţia sa au fost înconjuraţi de un important dispozitiv de securitate, numeroşi poliţişti pregătindu-şi armele automate.

În pofida şocului evenimentelor din Ottawa, care au avut loc la două zile după moartea unui alt militar lovit cu maşina într-un oraş la 40 km sud-est de Montreal, Camera Comunelor şi Senatul urmează să-şi reia activitatea joi.