Cancelarul Austriei, în vizită la Şcoala de Meserii Concordia

Cancelarul Austriei, Domnul Sebastian Kurz, a vizitat Școala de Meserii CONCORDIA și a înmânat un cec de 300.000 de euro pentru anul școlar curent

21 dec. 2018, 19:08

Vineri, 21 decembrie 2018, Școala de Meserii CONCORDIA din cadrul Centrului Austriac pentru Educație și Formare Profesională CONCORDIA a primit vizita Cancelarului Austriei, Domnul Sebastian Kurz, Ambasadorului Austriei la București, Excelența Sa Doamna Isabel Rauscher, și a Primarului Municipiului Ploiești, Domnul Adrian Florin Dobre, care au fost întâmpinați de Doamna Ulla Konrad și Părintele Markus Inama SJ, Membrii Consiliului de Conducere al CONCORDIA Proiecte Sociale.

Tinerii elevi ai Școlii de Meserii au întâmpinat invitații cu tradiționala pâine cu sare, iar copiii din corul CONCORDIA au pregătit colinde pentru acestă zi din preajma Crăciunului. Domnul Cancelar Sebastian Kurz se află la a treia vizită în CONCORDIA, iar acest lucru responsabilizează echipa CONCORDIEI să continue pe acest drum.

Vizita de vineri a venit în sprijinul proiectelor Organizației Umanitare CONCORDIA printr-un suport financiar de 300.000 de euro din partea Republicii Austria pentru programele Școlii de Meserii CONCORDIA, o direcție a învățământului preuniversitar pe care CONCORDIA o susține și de care România are atâta nevoie de dezvoltare.

Despre Școala de Meserii CONCORDIA

Înființată în urmă cu șapte ani, Școala de Meserii CONCORDIA oferă oportunități incluzive de formare profesională pentru 70 de tineri provenind din medii dezavantajate, garantând accesul la educație și formare profesională de calitate. Centrul organizează cursuri de formare profesională, cu o durată de până la un an, pentru meseriile de brutar, tâmplar, bucătar, ospătar şi lucrător în cultura plantelor, iar la terminarea acestor cursuri, în urma unui examen, absolvenţii primesc o diplomă recunoscută de către Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC).

Prin serviciul de Job Coaching îi sprijinim în găsirea unui loc de muncă, astfel încât aceștia să devină independenți. De asemenea, Școala de Meserii CONCORDIA este un partener de încredere pentru partea practică, pentru două licee de profil din Ploiești: Colegiul Economic Virgil Madgearu și Colegiul Tehnic Toma N. Socolescu.

Despre Organizația Umanitară CONCORDIA

CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și non-profit, cu un istoric de 27 de ani în România, care are ca misiune susținerea şi (re)integrarea socială, familială, școlară și profesională a copiilor, tinerilor și familiilor aflate în dificultate, spre o viață independentă și autonomă.
Proiectele noastre se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani, Județul Prahova, și se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane anual.