Cancerul la sân omoară câte o femeie la fiecare trei ore. Tot ce trebuie să ştii despre boală, într-un singur website

Cancerul de sân este cel mai frecvent dintre toate tipurile de cancere la femei și reprezintă principala cauză de deces prin cancer la femeile europene, potrivit Societății Europene de Oncologie Medicală.

25 oct. 2017, 10:57
Cancerul la sân omoară câte o femeie la fiecare trei ore. Tot ce trebuie să ştii despre boală, într-un singur website

În România, în fiecare oră este diagnosticat, în medie, un caz nou de cancer de sân, iar la fiecare trei ore o femeie moare din cauza acestei boli.

”În ultimii ani s-au făcut progrese enorme în ceea ce privește managementul cancerului de san, iar acum majoritatea femeilor supravieţuiesc acestui diagnostic, dacă boala este descoperita în stadiu incipient. Educarea pacientelor și a publicului larg cu privire la aspecte de prevenție este foarte importantă, însă aceasta ar trebui dublată de introducerea unui program național de screening pentru cancerul de sân”, a completat Dr. Dragoș Median, Compartimentul Oncologie Ginecologică, Spitalul Clinic Filantropia București.

Citeşte şi Cancerul la sân. O mare problemă cu care se confruntă multe femei. 5 semne premonitorii

Pentru a veni în întâmpinarea femeilor care vor să cunoască mai multe despre cancerului la sân a fost lansată platforma educaţională www.canceruldesan.ro, primul website ce conţine exclusiv informaţii detaliate despre această boală.

„Există în continuare în spațiul public o nevoie de informare cu privire la cancerul de sân. Noi credem că este deosebit de important, mai ales pentru pacientele cu această afecțiune și aparținătoriii acestora, să aibă acces la informație de calitate, din surse credibile, de la experți în domeniu, medici oncologi, anatomopatologi, chirurgi oncologi, psihologi”, a declarat Oana Matei, Group Medical Manager Roche România.

Noua platforma online se adresează atât pacientelor cât și tuturor celor care doresc să afle mai multe cu privire la prevenirea, diagnosticarea și tratamentul cancerului de san, despre ce înseamnă să trăiești cu această boală sau despre felul în care poate fi aceasta gestionată.

Website-ul oferă peste 70 de articole despre cancerul de sân cu informaţii recomandate de Societatea Română de Radioterapie și Oncologie Medicală, Romanian Breast Cancer Group precum și de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România.

Cancerul la sân: Metodele care reduc riscul acestei boli necruţătoare