Cancerul te poate ocoli dacă respecţi aceste reguli

Lipsa mișcării și excesele alimentare îți cresc riscul de face o formă de cancer. Te protejezi de o eventuală îmbolnăvire și-ți prelungești viața dacă adopți câteva schimbări în ceea ce privește stilul de viață!

RomaniaTV.net
23 ian. 2017, 10:33
Cancerul te poate ocoli dacă respecţi aceste reguli

Mai puțină sare

Prea multă sare în alimentație are ca efect creșterea tensiunii arteriale, dar și a riscului de îmbolnăvire cu cancer la stomac. Oamenii de știință recomandă reducerea treptată a sării din alimentație și înlocuirea ei cu condimente și plante aromatice: piper negru, boia, ghimbir, busuioc, usturoi sau frunze de dafin.

Ține post 1-2 zile pe săptămână

Există numeroase studii care susțin o posibilă legătură între o alimentație mult prea bogată în carne roșie procesată (bacon, șuncă etc.) și cancerul la stomac, mai ales dacă acest obicei este însoțit și de fumat.

În schimb, poți alege ca o zi pe săptămână să consumi numai fructe și legume sau să înlouiești carnea cu peștele.

Alege pâine și orez din făină integrală

Înlocuiește pâinea albă și pastele cu variantele realizate din făină integrală pentru un aport sănătos de fibre. Astfel, fibrele sunt sățioase și ne ajută să ne menținem o greutate ideală, acestea fiind benefice pentru sistemul digestiv.

Citeşte şi  Cele mai frecvente 4 mituri despre cancer

Știai că…

Specilaliștii spun că aproape o treime din numărul cazurilor de cancer au drept cauze obezitatea, fumatul și lipsa mișcării?

Învinge-ți pofta de dulce

Obezitatea este unul dintre factorii declanșatori ai cancerului. Drept urmare, trebuie doar să renunți la caloriile nesănătoase și să le înlocuiești cu unele sănătoase, cum ar fi cele conținute de morcovii, de exemplu.

În cazul în care ai poftă de ceva dulce, optează pentru ciocolată neagră, sănătoasă și săracă în calorii. Doar un cubuleț de ciocolată neagră îți va satisface pofta de dulce pentru mai puțin de 100 de calorii.

Luptă cu sedentarismul

Activitatea fizică regulată – aici intră chiar și curățenia casei, ca activitate – poate reduce semnificativ riscul de cancer (în special, cancerul de stomac și cel mamar), deoarece mișcarea ajută la menținerea sănătoasă a nivelurilor de hormoni.

Află ce tipuri de cancer recidivează cel mai des