Când pică BLACK FRIDAY 2013 în România? 22 noiembrie sau 29 noiembrie este ziua de Black Friday?

Fenomenul Black Friday, aşa numit şi Vinerea Neagră, sau Vinerea Reducerilor, a ajuns de puţini ani şi în România, însă a devenit rapid extrem de popular, pentru că foarte multe magazine şi retaileri au oferit (şi vor oferi şi în 2013) reduceri importante în această zi.

RomaniaTV.net
20 nov. 2013, 10:21
Când pică BLACK FRIDAY 2013 în România? 22 noiembrie sau 29 noiembrie este ziua de Black Friday?

Deşi ne-am obişnuit ca Black Friday să pice în ultima vineri a lunii noiembrie, în 2013 lucrurile se schimbă puţin, cel puţin atunci când vorbim de ţară noastră. În mod normal, Black Friday 2013 România ar trebui să aibă loc pe data de 29 Noiembrie 2013, ‘sărbătoarea reducerilor şi ofertelor’ din România fiind legată de evenimentul din afară.

black-friday-cand-este

Însă, o serie de magazine mari, precum Emag, Evomag.ro, Flanco, Domo, Altex şi multe altele (lista completă o găsiţi aici) au anunţat că vor devansa Black Friday-ul organizat de ei în acest an cu o săptămână mai devreme, în Vinerea de 22 Noiembrie 2013. Reducerile se vor prelungi în multe cazuri şi în weekendul următor, 22-24 Noiembrie, în limita stocurilor, desigur.

Însă nu toate magazinele din România vor oferi reducerile pe data de 22 , o serie destul de însemnată de retaileri şi magazine vor pregăti ofertele pentru data de 29 Noiembrie, la sfârşitul lunii. În plus, destul de mulţi vor oferi reduceri în ambele weekenduri, dar şi în săptămâna dintre acestea.

Vor fi 2 zile de Black Friday în acest an, şi pe 22 şi pe 29 Noiembrie!

Cu alte cuvinte, putem spune că anul aceste Black Friday-ul a devenit un Black Week prelungit, ce va începe pe 22 Noiembrie şi va dura până pe 1 Decembrie, cu două puncte culminante: Vinerile de 22 şi de 29 ale acestei luni.

Bun, acum că ştiţi când va avea loc Black Friday în ţară noastră în acest an, nu va putem ura decât “Spor la prins reducerile!”.

Listă completă a magazinelor participante la Black Friday, şi lista listă actualizată în timp real a celor mai bune oferte disponibile în momentul în care veţi intra pe site, potrivit http://blackfridayromania.net.

Cum am mai amintit însă, majoritatea ofertelor de la magazinele locale se vor împărţi pe toată durata săptămânii în care pică cele două zile de Black Friday 2013, adică 20 Noiembrie – 1 Decembrie. Aşteptaţi-vă însă şi ca unele reduceri să intre în vigoare cu câteva zile înaintea Vinerii Negre (dacă este să traducem numele evenimentului).

Cele mai mari discounturi la laptopuri, televizoare, telefoane mobile şi alte gadgeturi vor apărea vineri pe 22, şi în weekendul imediat următor, pe 23 şi 24 Noiembrie, sau în weekendul ce va urma, în funcţie de cum îşi alege fiecare magazin perioada reducerilor. De unde ştim asta? Pentru că la fel s-a întâmplat şi anul trecut, aşadar nu avem niciun motiv să nu ştim că se va întâmplă la fel şi anul acesta. În plus, în weekend românii au timp de cumpărături, deci are sens că cele mai bune oferte să fie disponibile în weekend.

ROMÂNIATV.NET vă va ţine la curent cu cele mai bune oferte, reduceri, promoţii de BLACK FRIDAY. 

BLACK FRIDAY 2013: CINE OFERĂ REDUCERI de 22 noiembrie

După doar doi ani, românii schimba data pentru Black Friday. In SUA, ţara de origine a evenimentului de shopping, Vinerea Neagră a fost fixată în prima zi de vineri de după Ziua Recunoştinţei, sărbătoare care se celebrează în cea de-a patra zi de joi din luna noiembrie. Anul acesta, pe 29 noiembrie. La fel a fost şi în România, în anii trecuţi. In 2013, însă, multe dintre magazine au anunţat un week-end întreg de reduceri, pentru a profita şi de zilele libere legale, Sfântul Andrei, pe 30 noiembrie şi 1 decembrie, Ziua Naţională.

Primul care ar fi făcut anunţul cu privire la devansarea Black Friday ar fi fost Mihai Pătraşcu, proprietarul EvoMag. Joi au apărut informaţii că mai multe magazine vor organiza Black Friday pe 22 noiembrie. 

Într-o conferinţă de presă ţinută joi, cel mai mare retailer online local, eMag, comunica, prin vocea lui Iulian Stanciu, director general al eMag şi proprietar al magazinului Flanco, vestea că, la cele două companii, ziua reducerilor va fi 22 noiembrie, nu 29. 

În foarte scurt timp, mulţi dintre ceilalti jucatori din retailul online s-au aliniat acestei date. Oktal, care vinde mai ales laptopuri, PC Garage, cu produse IT si F64, cel mai important retailer de foto s-au aliniat noii date.

Ce reduceri oferă fiecare si la ce produse aflaţi urmând linkurile de mai jos:

250.000 de produse din categoriile: IT, telefoane mobile, foto, produse de îngrijire personală, cosmetice, cărţi, jucării, Petshop, produse pentru casă şi grădină la eMAG

laptopuri, smartphone-uri, tablete, televizoare la EvoMag

ceasuri la WatchShop

aparate foto la F64

laptopuri, televizoare, tablete, componente PC, electrocasnice la Oktal 

cărţi de la Libris.ro

electronice si IT de la Azerty

electrocasnice, electronice, IT, jucării şi produse pentru copii la MarketOnline