Când se va muta Traian Băsescu în vila din Gogol. Cum arată acum clădirea VIDEO

Povestea locuinţei de protocol pentru Traian Băsescu se apropie, după luni de zile, de final. Lucrările la vila din strada Gogol, unde se va muta fostul preşedinte, sunt pe ultima sută de metri. Odată încheiate, Băsescu va părăsi domeniul de la Scroviştea şi se va muta în imobilul renovat de RA-APPS cu 250.000 de euro.

29 mai 2015, 09:09

Traian Băsescu locuieşte, în momentul de faţă, la Scroviştea şi se va întoarce în Bucureşti în momentul în care lucrările de renovare la imobilul din Strada Gogol ce i-a fost repartizat de Guvern, vor fi finalizate.

Potrivit imaginilor prezentate de România TV, lucrările sunt aproape de final. Faţada clădirii a fost refăcută, în interior se fac ultimele finisaje şi curtea este curăţată. 

RA-APPS a investit, susţine sursa citată, 250.000 de euro în renovarea imobilului.

Cu toate acestea, în urmă cu o săptămână, Traian Băsescu critica starea în care se află casa ce i-a fost repartizată după încheierea mandatului de președinte.

Azi am fost în locuința care mi se potrivește și în care plouă. Acolo nu se poate locui pentru securitatea unui președinte. La Gogol astăzi încă ploua, încă se scurgea apa din plafon. Când va fi gata, va fi gata”, spunea fostul preşedinte. 

CITEŞTE ŞI Alina Bica explică relaţia cu Traian Băsescu. De ce nu a vizitat-o în arestul la domiciliu

În replică, Victor Ponta spunea că Băsescu poate fi şi evacuat cu forţa de la Scroviştea, dacă refuză să plece de bunăvoie, pentru că RA-APPS are dreptul să facă acest lucru.

La finalul, lunii martie, fostul preşedinte Traian Băsescu scria, pe Facebook, că s-a mutat provizoriu la Scroviştea, la cererea sa, într-un spaţiu al RA-APPS de 120 de mp, precizând că atunci când se vor termina reparaţiile la vila din strada Gogol 2, va reveni în Bucureşti.

Guvernul a aprobat, pe 4 februarie, hotărârea prin care vila RA-APPS din cartierul Primăverii în care a locuit până în acest an Mioara Roman, fosta soţie a lui Petre Roman, îi este atribuită fostului preşedinte Traian Băsescu spre utilizare ca reşedinţă.

Vila, cu şapte camere şi două camere de serviciu, are o suprafaţă utilă de 366 metri pătraţi, dintre care parter de 126 metri pătraţi şi etaj de 135 metri pătraţi, şi dispune de un teren în suprafaţă de 1.334 metri pătraţi, chiria lunară percepută până în prezent fostului chiriaş, Mioara Roman, ridicându-se la 6.205 euro.