Când şi de ce apare atacul de panică?

Atacul de panică este o experienţă tulburătoare care poate surveni ca urmare a unei stări intense de anxietate, manifestându-se prin stări inexplicabile de frică, blocaj total şi senzaţie de pierdere a controlului.

RomaniaTV.net
07 sept. 2016, 07:10
Când şi de ce apare atacul de panică?

Problema atacului de panică porneşte de la nivel psihic şi tot acolo îşi poate găsi rezolvarea, deşi cel implicat are adesea tendinţa de a căuta o cauză biologică pentru starea de panică retrăită.

Citeşte şi  Diferenţa între starea de panică şi atacul de panică

Urmările atacurilor de panică pot afecta radical viaţa de familie sau viaţa profesională. Acest lucru se întâmplă pentru că, în general, persoanele care suferă de atac de panică încep să se teamă de situaţiile sau locurile în care atacurile de panică apar şi încep să le evite.

Aceste persoane trăiesc într-o frică continuă că ar putea reapărea un atac de panica şi îşi limitează drastic activităţile obişnuite ca de exemplu mersul la cumpărături, călătoriile sau chiar plecatul de acasă. Printre urmările mai grave ale atacului de panică îşi pot face locul alcolismul sau chiar tentativele de suicid.

Puteţi fi cuprinşi de un atac de panică oricând, ziua sau noaptea, în timpul somnului.

Citește mai departe AICI