Când vor fi funcţionale camerele de supraveghere din Parcul Drumul Taberei şi când vor fi gata serele exotice. Decizia Primăriei

Anunţul privind modernizarea Parcului Drumul Taberei din bani europeni şi dotarea acestuia cu camere video a fost făcut exact cu cinci ani în urmă de fostul primar PDL, Cristian Poteraş şi colega sa de partid de la acea vreme Elena Udrea (fost ministru al Dezvoltării), în cadrul unui eveniment organizat în chiar în parc. S-au schimbat trei primari de atunci la Sectorul 6 (Cristian Potareş - PDL, Rareş Mănescu - PNL şi Gabriel Mutu - PSD), dar parcul nu este nici acum finalizat în totalitate: mai sunt lucrări de executat în zona serelor exotice şi, în plus, trebuie puse în funcţiune camerele de supraveghere. Acum, autorităţile locale au avansat noi termene pentru finalizarea proiectului. 

06 aug. 2016, 06:18

Inaugurat în grabă, în urmă cu un an, la presiunea locuitorilor din zonă care au organizat mai multe proteste în stradă, parcul Drumul Taberei – cel mai scump parc amenajat cu fonduri europene la Bucureşti, este şi după cinci ani încă nefinalizat.

Proiectul prevede, pe lângă modernizarea arhitecturală şi peisagistică a parcului, şi achiziţia a 13 camere de supraveghere la care se adaugă 2.290 de metri de fibră optică pentru reducerea poluării vizuale, lucruri care nu s-au întâmplat până acum.

De curând, administraţia publică a luat decizia de a finaliza complet proiectul, prin prelungirea termenului la care vor fi realizate serele exotice şi vor fi instalate camerele video. Din cauză că nu a fost terminat la timp, Primăria Sectorului 6 a pierdut finanţarea europeană, astfel că acum va plăti din bugetul local suma de 16,5 milioane lei. 

Astfel, potrivit unei Hotărâri de Consiliu Local Sector 6, serele exotice ar urma să fie gata până la sfârşitul anului viitor, în timp ce camerele de supraveghere ar urma să fie instalate până la finele lunii septembrie 2016. 

„Se aprobă prelungirea contractului de finanţare aferent proiectului „Modernizare arhitecturală şi peisagistică a parcului Drumul Taberei, Sector 6, Bucureşti” cod SMIS 21685 finanțat prin Programul Operațional Regional, Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere” – Domeniul de intervenţie 1.1. „Planuri integrate de dezvoltare urbană” – Sub-domeniul: Centre urbane până la data de 31.12.2017.

Se aprobă finanţarea de la bugetul local al sectorului 6 a sumei de 12.658.805,79 lei necesară finalizării obiectivului de investiţie „Modernizare arhitecturală şi peisagistică a Parcului Drumul Taberei, Sector 6, Bucureşti” în scopul îndeplinirii integrale a obiectivelor şi indicatorilor proiectului şi în vederea asigurării funcţionalităţii acestuia. Valoarea necesară finalizării proiectului va fi defalcată în bugetul local al sectorului 6 pe anii 2016 şi 2017 în funcţie de graficele de execuţie convenite cu operatorii economici pentru fiecare categorie de lucrări/servicii.

Se aprobă prelungirea contractului de finanţare aferent proiectului „Asigurarea siguranţei publice Drumul Taberei, Militari, Sector 6, Bucureşti”, cod SMIS 7811 finanţat prin Programul Operațional Regional, Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere” – Domeniul de intervenţie 1.1. „Planuri integrate de dezvoltare urbană” – Sub-domeniul: Centre urbane până la data de 30.09.2016.

Se aprobă finanţarea de la bugetul local al sectorului 6 pe anul 2016 a sumei de 3.723.541,40 lei, necesară finalizării obiectivului de investiţie „Asigurarea siguranţei publice Drumul Taberei, Militari, Sector 6, Bucureşti”, cod SMIS 7811 în scopul îndeplinirii integrale a obiectivelor şi indicatorilor proiectului şi în vederea asigurării funcţionalităţii acestuia”, se specifică în Hotărârea Consiliului Local Sector 6. 

Contractul privind finalizarea serelor exotice din parcul Drumul Taberei se ridică la valoarea de aproximativ 2,3 milioane euro. Societatea căreia i-au fost încredinţate lucrările are însă numai un singur angajat şi are ca obiect de activitate construcţia de autostrăzi. DETALII, AICI. 

Serele exotice, desfăşurate pe şapte pavilioane expoziţionale, vor fi încălzite astfel că bucureştenii se vor putea plimba şi iarna, admirând mai multe plante tropicale pe o suprafaţă de 1.350 metri pătraţi. 

Citeşte şi SE CRAPĂ asfaltul în cel mai scump parc din Bucureşti! Cum arată parcul Drumul Taberei, la un an de la inaugurare FOTO

Parcul Drumul Taberei din Sectorul 6 a beneficiat de cea mai scumpă investiţie în spaţii verzi din fonduri europene – 75 milioane lei. Cu toate acestea, în loc de verdeaţă, mare parte din parc a fost betonată. Numai că şi betonul a cedat şi s-a crăpat, la numai un an de la inaugurarea oficială. Amănunte, aici. 

Citeşte şi Ce au păţit mai mulţi tineri care au fost prinşi scuipând coji de seminţe în parcul Drumul Taberei FOTO