Candidatul PNL la Primăria Capitalei va fi anunţat vineri. Cine ar putea intra în cursă

Candidatul PNL la Primăria Capitalei va fi anunţat vineri, la şedinţa Consiliului Naţional al partidului, a anunţat, luni, copreşedintele PNL, Vasile Blaga. 

07 dec. 2015, 13:56
Candidatul PNL la Primăria Capitalei va fi anunţat vineri. Cine ar putea intra în cursă

Vasile Blaga a precizat că în această săptămână, la CN al PNL, va fi anunţat candidatul formaţiunii la Primăria Capitalei. Anunţul a fost făcut după ce Cătălin Predoiu a fost propus pentru funcţia de preşedinte al PNL Bucureşti. Blaga a spus încă că Predoiu rămâne propunerea PNL pentru postul de premier.

„Candidatul pentru Bucuresti va fi desemnat in aceasta saptamana pe baza analizei sociologice facute si va fi anuntat la Consiliul National de Coordonare”, a spus Blaga.

Întrebat daca acesta ar putea fi europarlamentarul Cristian Busoi, Blaga a raspuns ca ar putea fi o varianta.

PNL Bucuresti urmeaza sa aiba o sedinta miercuri, cand se vor discuta analizele interne si se va decide candidatul.

CITEŞTE ŞI Cătălin Predoiu, noul şef PNL Bucureşti: „Îi chem pe toţi liberalii să intre în tranşee”

La randul sau, Alina Gorghiu a afirmat ca nu este multumita de scorul politic de care se bucura candidatii PNL in Bucuresti.

Sunt sectoare unde candidatii au mult sub scorul politic si acest lucru nu-mi face niciun fel de placere, dar si eu si Vasile Blaga si Catalin Predoiu, care va prelua aceasta functie, avem o misiune foarte clara: sa gasim formula castigatoare pentru fiecare sector. Nu o avem in toate sectoarele in acest moment, dar va sigur ca lucrurile sunt intr-un proces continuu, se desfasoara, se vor face analize in februarie, in martie, de fiecare data cand va fi nevoie pentru a vedea ce imbunatatiri trebuie aduse ofertei noastre”, a spus Gorghiu.

Predoiu a exclus luni posibilitatea de a isi asuma el candidatura, din pozitia de lider al filialei. „Cred ca trebuie sa ne axam pe ambele proiecte, in paralel cu pregatirea alegerilor locale, sa continuam eforturile pentru a pregati guvernarea. Nu este vorba de a trece de la un proiect la altul, de a cumula o functie in plus. Este vorba despre a-mi aduce contributia alaturi de colegi la alegerile locale”, a spus Predoiu.

În cursa interna pentru candidatura la Primaria Capitalei s-au inscris europarlamentarul Cristian Busoi, deputatii Costica Canache, Ludovic Orban si Petre Roman.