Candidatura lui Klaus Iohannis la Preşedinţie, susţinută în unanimitate de aleşii locali ai PNL şi PDL

Cei peste 1500 de primari şi consilieri ai PNL şi PDL, care au participat sâmbătă la Liga Aleşilor Locali ai Alianţei Creştin-Liberale de la Poiana Braşov, au adoptat în unanimitate o rezoluţie în şase puncte prin care îşi exprimă sprjinul pentru candidatura lui Klaus Iohannis la preşedinţia României.

06 sept. 2014, 11:21
Candidatura lui Klaus Iohannis la Preşedinţie, susţinută în unanimitate de aleşii locali ai PNL şi PDL

Ne declarăm sprijinul hotărât şi necondiţionat faţă de candidatul ACL la alegerile prezidenţiale din 2014 – Klaus Iohannis. Vom face tot ce ne stă în putinţă, în limitele unei competiţii democratice, pentru a îl sprijini în campania electorală viitoare, iar Klaus Iohannis va fi viitorul Preşedinte al României. Credem cu tărie în proiectele şi viziunea lui Klaus Iohannis pentru România şi vom contribui în mod activ la implementarea măsurilor propuse de acesta şi în final, la schimbarea României în bine’, se arată în documentul adoptat, scrie Agerpres.

De asemenea, aleşii locali ai PNL şi PDL prezenţi la reuniunea de la Poiana Braşov s-au pronunţat prin această rezoluţie împotriva Ordonanţei 55/2014 privind aleşii locali, pe considerentul că reprezintă o tentativă a PSD de a crea un ‘sistem de fraudare’ a alegerilor din noiembrie 2014.

Ne respectăm alegătorii, ne respectăm angajamentele şi nu ne plac târguielile politice (…) Toţi am candidat şi am câştigat cu un obiectiv clar: să facem lucruri bune pentru comunităţile noastre şi să schimbăm în bine viaţa românilor. Nu am candidat pentru a face jocurile politice ale Guvernului şi ale PSD, motiv pentru care dezavuăm încercarea acestora de a desconsidera voturile românilor şi de a racola, prin orice mijloace, aleşi locali de la toate forţele politice adversare. Ne vom lupta ca aceste alegeri să fie corecte (…)

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Câte proprietăţi au candidaţii: Iohannis se bate cu Tăriceanu, dar altul e lider

Observăm, foarte clar, motivele din spatele ordonanţei traseiştilor promovată de Guvernul Ponta. Vedem că, în spatele unor argumente perfide şi demagogice, în realitate stă un singur motiv ascuns – fraudarea alegerilor. Victor Ponta şi baronii PSD încearcă, prin controlul a cât mai mulţi primari şi consilieri locali, să îţi pună la punct mecanismul de fraudare. Indiferent de şantajele şi constrângerile la care va apela Guvernul, vom rămâne loiali electoratului care ne-a ales, proiectelor pe care le-am susţinut şi candidatului nostru, Klaus Iohannis.

Victor Ponta şi PSD trebuie să înţeleagă că atunci când suntem ameninţaţi cu lipsa de fonduri, atunci când suntem ameninţaţi cu faptul că nu ne vom putea duce la bun sfârşit proiectele de investiţii, în realitate cei ameninţaţi cu adevărat sunt românii. Victor Ponta şi baronii PSD trebuie să înţeleagă că nu pe noi ne şantajează, ci îşi şantajează propriul popor. Avem încredere în electoratul român, avem încredere în Alianţa Creştin-Liberală şi în candidatul nostru, Klaus Iohannis. Victor Ponta trebuie să ştie că, în această toamnă, indiferent ce va face, tentaculele caracatiţei PSD se vor opri la intrarea în localităţile noastre’, se mai arată, printre altele, în rezoluţie.