CAPCANA SECOLULUI: Detectivul INVIZIBIL care face hoţul VIZIBIL

Poliţia britanică apelează la o metodă inedită când trebuie să prindă hoţi fără prea mare efort. Metoda este inofensivă şi nu necesită intervenţia fizică a poliţistului.

30 sept. 2013, 21:02

Un bărbat de 28 de ani, din Marea Britanie, a căzut într-o capcană extrem de subtilă, invizibilă, a poliţiştilor. Sesizaţi privinţa mai multor furturi din maşini în Londra, poliţiştii au recurs la o metodă simplă, eficientă şi, prctic, invizibilă pentru a prinde hoţul.

În zona unde fuseseră reclamate furturile respective, poliţiştii au pus o maşină-capcană pentru infractori. În ea a căzut Yafet Askale, un bărbat de 28 de ani, care a pătruns prin efracţie într-un autoturism parcat pe o stradă din cartierul Harlesden, din nord-vestul Londrei, de unde a furat mai multe obiecte, inclusiv un laptop.

A fost prins puţin mai târziu de către poliţişti, cu toate bunurile furate asupra lui. Capcana pe care i-au întins-o poliţiştii consta într-un kit „SmartWater”, care îl stropeşte pe infractor cu un jet subţire de „Apă Inteligentă”, scrie Daily Mail.

Apa conţine substanţe care, expuse la lumină ultravioletă, capătă o culoare verde-fosforecent, dându-l astfel de gol pe infractorul care a intrat în contact cu ele.