Capsula Soyuz, aterizare forţată după o decolare ratată spre Staţia Spaţială Internaţională

Austronauţii de la bordul Soyuz MS-10, care a decolat cu succes joi dimineaţă de pe cosmodromul rus din Baiknour (Kazahstan) au realizat o manevră de aterizare de urgenţă, după ce au constatat probleme la motorul navei care urma să ajungă pe Staţia Spaţială Internaţională.

RomaniaTV.net
11 oct. 2018, 10:11

Aterizarea de urgenţă a fost realizată în Kazahstan, scrie News.ro.

NASA a asigurat că a fost vorba despre o problemă la motor şi că echipajul a revenit la sol „printr-o coborâre balistică, ceea ce presupune un unghi de aterizare mai ascuţit faţă de cel normal”.

Cei doi membri ai echipajului sunt „în stare bună”, iar echipele de salvare au pornit spre locul unde în care au aterizat.

Rusul Alexei Ovchinin şi astronautul american al NASA Nick Hague urmau să petreacă 6 luni pe Staţia Spaţială Internaţională.

Lansarea navei, parte din misiunea 57-58, a avut loc la ora programată, 8.40 GMT, potrivit informaţiilor NASA şi ale agenţiei spaţiale ruse Roscosmos.

Nava urma să înconjoare Pământul de patru ori, pentru a se alătura, patru ore mai târziu, SSI, unde, după cel puţin alte două ore, membrii echipajului urmau să se alăture celor ai misiunii 57.