Care ar fi câştigurile din legalizarea prostituţiei şi de ce „ţipă” Biserica

Deputata constănţeană PSD Cristina Ileana Dumitrache cere legalizarea prostituţiei, ca metodă de protecţie la adresa tinerelor din România expuse riscului traficului de carne vie. Deputata spune că ultima grijă sunt banii aduşi la bugetul statului. Cel mai mult ar conta aducerea sub control a fenomenului şi igiena tinerelor care practică această "meserie".

03 mart. 2015, 10:33
Care ar fi câştigurile din legalizarea prostituţiei şi de ce „ţipă” Biserica

Prostituţia oricum există, fiind socotită cea mai veche „meserie” ce nu va dispărea niciodată, iar legalizarea prostituţiei va aduce sub control igiena celor care o practică, dar şi bolile cu transmitere sexuală-aceasta este părerea deputatei PSD Cristina Ileana Dumitrache, care afirmă chiar şi faptul că legiferarea prostituţiei ar duce la scăderea cererii de astfel de servicii, dar totodată, îmbunătăţeşte şi situaţia femeilor care lucrează în această „meserie”, scrie cugetliber.ro.

Citeşte şi Un fotomodel celebru şi-a îmbolnăvit partenerul de sculament. Fata este implicată în dosarul prostituatelor

„Dorim un cadru legislativ care să ofere un minim de condiţii de siguranţă, de sănătate pentru persoanele care prestează aceste servicii. Că vrem noi să le acceptăm sau nu, aceste servicii există şi sunt neprotejate, în momentul acesta, din toate punctele de vedere. Astfel, pentru că sunt ţări în Europa unde s-au luat anumite măsuri, am zis să facem ceva şi noi. Aş vrea să venim cu soluţii pentru acest subiect delicat, ce-i drept. Recunosc, ar fi bine să nu existe prostituţia, însă acum este o realitate, că vrem noi să recunoaştem sau nu. Sunt şi anumite persoane care fac această meserie nu doar cum o fac altele, de plăcere, ci obligate, bătute, în condiţii de frică, de mizerie”, a precizat deputata Cristina Dumitrache.

Legalizarea nu este o încurajare

Legalizarea bordelurilor înseamnă „sex sigur”. Însă Biserica a reafirmat, ori de câte ori au apărut dezbateri despre prostituţie, faptul că legalizarea ei nu poate aduce nimic bun în societate, nici măcar când vine vorba de latura fiscală.

Citeşte şi De la ce a început dosarul prostituatelor din showbiz. O vedetă l-a şantajat pe un milionar cu o filmare XXX

„Aspectul financiar este ultimul lucru la care ne gândim, pentru că nu cred că se va schimba mare lucru la buget. Mi-aş dori să găsesc o susţinere şi să găsim o formulă. Legalizarea nu ar fi o încurajare a prostituţiei, pentru că nu cred că este o alegere pe care cineva o face pentru că este legală. Noi mai degrabă ne gândim la cum să protejăm persoanele care au fost obligate să aleagă această meserie. Nu cred că Biserica ar trebui să se gândească la faptul că este încurajată prostituţia sau că este considerată drept în regulă vânzarea corpului unei femei. Nu este în această idee. Şi pentru că nu am găsit o soluţie pentru a stopa acest fenomen, cred că ar trebui să ne gândim la o soluţie de mijloc. Îmi dau seama că nu va fi uşor, însă ne asumăm acest risc şi vrem să îl tratăm cu delicateţe”, a conchis Cristina Dumitrache.