Care este cea mai bună oră pentru băut cafeaua

Dacă te gândeai să bei o cafea după-amiaza sau seara ca să fii plin de energie, mai bine nu o faci. Iar asta pentru că experţii vin cu o teorie nouă: cafeaua este mai eficace doar la anumite ore din zi.

04 nov. 2013, 10:01
Care este cea mai bună oră pentru băut cafeaua

Potrivit Fox, cel bun bun moment al zilei în care să-ţi bei cafeaua este între 9:30 şi 11:30 dimineaţa. În acest interval orar, nivelul de cortizon din sânge începe să scadă, iar corpul chiar are nevoie de un ajutor. 

Deşi este sănătoasă, experţii în nutriţie îţi sugerează să nu exagerezi totuşi cu cantitatea de cafea pe care o consumi zi de zi pentru că îi vei simţi din plin efectele negative. Conform unui studiu realizat de Institutul American de Diabet şi boli de digestie, citat de Foodstory, prea multă cafeină consumată îţi poate distruge ficatul, mai ales dacă iei analgezice.

Prea multă cafea îţi poate da şi o stare de iritabilitate, întrucât împiedică oxigenul să ajungă la creier. De asemenea, dacă bei multă cafea trebuie să ai grijă să consumi suficient calciu şi vitamina D. În caz contrar, s-ar putea să-ţi măreşti şansele de osteoporoză. Iar despresia este un alt efect advers al renunţării la cafea.

Dacă bei prea multă şi apoi renunţi brusc la ea, s-ar putea să ai parte de stări depresive, de anxietate şi oboseală.