Care este luna în care se nasc cei mai mulţi copii şi ce nume deosebite primesc. În 2016 s-a inversat raportul naşterilor fete-băieţi

Într-un sector din Capitală se nasc lunar, în medie, câte 300 de copii. Pentru prima dată după mulţi ani, în 2016 s-au născut mai multe fete decât băieţi. 

04 feb. 2017, 07:03
Care este luna în care se nasc cei mai mulţi copii şi ce nume deosebite primesc. În 2016 s-a inversat raportul naşterilor fete-băieţi

În anul 2016, la Biroul Naşteri din cadrul Serviciului Stare Civilă Sector 6 au fost înregistraţi lunar, în medie, 300 de copii.

Spre deosebire de anii precedenţi când numărul băieţilor era mai mare, anul trecut s-au născut mai multe fete – 2.001.

Luna august a anului trecut a fost cea în care au venit pe lume, în Sectorul 6, cei mai mulţi copii, informează administraţia locală. 

Printre prenumele primite de bebeluşi de la părinţii lor s-au numărat unele tradiţional româneşti, altele împrumutate din alte limbi. Cele mai frecvente nume alese de părinţii de fete, anul trecut, sunt: „Maria”, „Alexandra” şi „Andreea”.

Cele mai frecvente nume alese de părinţii de băieţi, anul trecut, sunt: „Andrei”, „Ionuţ”, „David” sau „Sebastian”.

Pintre numele mai rar întâlnite, administraţia localăa menţionează „Efrem”, „Ariadna”, „Timeea”, „Ianira”, „Ayan” sau „Ryan”.

În acest an, în luna ianuarie, la Biroul Naşteri au fost înregistraţi 321 de bebeluşi.

Primăria Sectorului 6 reaminteşte cetăţenilor că, din anul 2016, bebeluşii veniţi pe lume în raza teritorial-administrativă a Sectorului 6 pot fi înregistraţi la Serviciul Stare Civilă (Drumul Sării nr. 85) în termen de 30 de zile de la naştere, spre deosebire de 15 zile, cât era în trecut.