Care este motivul pentru care Biserica Ortodoxă nu acceptă incinerarea

Decizia Bisericii Ortodoxe Române de a nu permite oficierea slujbelor religioase în cazul celor care aleg incinerarea este o sfidare la adresa celor care se consideră creştini ortodocşi, arătând că Biserica Ortodoxă nu este capabilă sau nu vrea să se adapteze la prezent.

25 apr. 2015, 12:17
Care este motivul pentru care Biserica Ortodoxă nu acceptă incinerarea

Practica incinerării a fost interzisă de BOR la data de 15 iunie 1928, hotărârea fiind reconfirmată la 20 februarie 1933, potrivit adevarul.ro.

În vreme ce o înmormântare clasică ajunge să coste câteva mii de lei, costurile incinerării sunt mult mai mici. De pierdut au şi micii „afacerişti” care căpuşează această industrie a morţii, dar cel mai mult pierde biserica. Acesta poate fi unul dintre motivele pentru care incinerarea nu este agreată de capii BOR. Plecând de la administratorii cimitirelor, gropari, dascăli, preoţi, toţi au de pierdut din punct de vedere financiar dacă aceasta practică a incinerării s-ar extinde. Lumea nu ar mai cumpăra locuri de veci, nu ar mai plăti taxe la cimitire, ar mai rări „donaţiile obligatorii” către biserică, iar mii de firme de pompe funebre ar dispărea.