Care este ora exactă la care trebuie să te culci

Dacă ești mereu obosită, chiar dacă dormi opt ore pe noapte, s-ar putea să fie de vină ora la care te culci. Vezi când ar trebui să adormi, ca să te odihnești bine.

28 oct. 2015, 10:58
Care este ora exactă la care trebuie să te culci

Cercetătorii britanici au vrut să afle ora exactă la care ar trebui să adoarmă cineva, ca să se simtă odihnit. Munca lor nu a fost în zadar, pentru că au stabilit că ora perfectă de culcare este 22:37, potrivit bustle.com. George Home, cel care a condus studiu, a analizat obiceiul de somn a 1.000 de oameni și ritualurile lor în timpul lunilor de iarnă. Au aflat, astfel, că 22:37 este cea mai bună oră pentru ca oamenii să doarmă cât trebuie și să nu se simtă obosiți a doua zi.

Nu doar ora la care te culci îți influențează calitatea somnului. Dacă vrei să dormi bine, mai ai nevoie de două perne cu pene de gâscă, să te îmbraci în pijamale de bumbac și să te învelești cu o pilotă groasă, de iarnă. Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au constatat că oamenii nu dorm bine în nopțile de iarnă, din cauza frigului. O pilotă mai groasă te va încălzi și nu te va face să simți frigul.

Citeşte mai mult unica.ro