Care este starea copiilor cu sindrom hemolitic-uremic, internaţi la Marie Curie

Șeful Secției de Nefrologie a Spitalului "Marie Curie", Mihaela Bălgrădean, a declarat miercuri, pentru Agerpres, că evoluția copiilor cu sindrom hemolitic-uremic este din ce în ce mai bună.

24 feb. 2016, 10:12
Care este starea copiilor cu sindrom hemolitic-uremic, internaţi la Marie Curie

Potrivit medicului, în Secția de nefrologie sunt internați patru copii cu această boală, dintre care doi sunt dializați, iar un altul se află la Terapie intensivă.

Noi rămânem pe secție cu doi copii dializați și doi nedializați. Încă un copil este la Terapie intensivă. Ceilalți sunt la casele lor, nu se mai pune problema pentru niciunul din ei de această boală. Practic este vorba de patru copii pe Nefrologie și al cincilea pe Terapie intensivă. Din ce în ce mai bine, practic convalescenți. Un alt copil a fost externat ieri. Cel de la Terapie încetișor, încetișor, mai bine„, a afirmat nefrologul.

Bălgrădean a spus că un alt copil care avea sindrom hemolitic-uremic s-a însănătoșit de această boală, însă el prezenta și o altă patologie pentru care este tratat în cadrul spitalului dar într-o altă secție.

„Are o patologie în afara sindromului hemolitic-uremic de care trebuie să ne ocupăm în continuare în spital. Din punct de vedere al acestei boli, el este considerat vindecat. El are alte probleme însă și de aceea este în spital că altfel ar fi fost acasă deja”, a explicat medicul nefrolog.

Mihaela Bălgrădean a precizat că, cel mai probabil, în cursul săptămânii viitoare vor fi externați și alți copii.

„Nu cred că până la sfârșitul săptămânii mai externăm, probabil la începutul săptămânii viitoare. Sunt copii la care trebuie să stabilim regimuri alimentare, medicații”, a subliniat medicul.