Care sunt beneficiile înotului în mare

O partida de inot in mare ajuta la imbunatatirea starii de spirit si a sanatatii. Hipocrate a fost primul care a folosit cuvantul "thalassoterapie" pentru a descrie efectele vindecatoare ale apei de mare. Printre alte beneficii inotul in apa marii ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar, a circulariei, hidrateaza pielea... in general te simti excelent dupa o astfel de experienta.

27 iul. 2016, 20:42
Care sunt beneficiile înotului în mare

Sistemul imunitar

Apa marii contine elemente vitale, vitamine, saruri minerale, aminoacizi si microorganisme vii care produc efecte antibiotice si antibacteriene ce ajuta la imbunatatirea functionarii sistemului imunitar. Compusii continuti de apa marii, similari cu plasma din sange sunt usor de absorbit si utilizat de catre corpul tau in timp ce inoti. Inhalarea aburilor marini plini cu ioni negativi care se ataseaza de plamanii tai si, care de asemenea, ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar, sustine doctorul naturopat, Connie Hernandez. In plus, in timpul inotului se deschid porii pielii ceea ce permite absorbtia de saruri minerale si, in acelasi timp, eliminarea toxinelor din corp.

Circulatia

Inotul in apa ajuta si la imbunatatirea circulatiei sangelui in organism. Sistemul circulator – alcatuit din inima, capilare, artere si vene – permite sangelui bogat in oxigen sa treaca de la inima catre corp si apoi inapoi la inima.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO