Care sunt cele 275 de blocuri din Capitală aflate pe LISTA DE PRIORITATE la reabilitare termică în Sectorul 4

REABILITARE TERMICĂ SECTORUL 4. 275 de blocuri din Sectorul 4 al Capitalei au depus dosarele pentru reabilitare termică, fie cu bani de la Banca Europeană de Investiţii (BEI), fie cu fonduri de la Uniunea Europeană. Primarul sectorului, Daniel Băluţă, se declară însă nemulţumit de procentul asociaţiilor de proprietari interesate să îşi anvelopeze locuinţele, în condiţiile în care în Sectorul 4 sunt 1.360 de imobile nereabilitate. 

27 feb. 2017, 08:31

REABILITARE TERMICĂ SECTORUL 4. 275 de asociaţii de proprietari din Sectorul 4 al Capitalei au depus dosarele la primărie pentru a demara lucrările de reabilitare termică, până la data de 10 februarie, în condiţiile în care în sector mai sunt alte 1.360 de blocuri care nu sunt anvelopate.

Procentul (aproximativ 20%) celor interesaţi să îşi reabiliteze termic locuinţele îl nemulţumeşte pe edilul de sector Daniel Băluţă care susţine că oficialii administraţiei locale au iniţiat mai multe întâlniri cu asociaţiile de proprietari pe această temă. 

„Există un dezinteres general. Acum, când facturile la căldură sunt mari, multă lume ar putea înţelege cum se pot reduce costurile, dar preşedinţii de bloc nu au convocat adunările generale solicitate. Cetăţenii nu au fost informaţi cu privire la expertizele tehnice efectuate gratuit de către Primărie. Nici despre posibilitatea accesării fondurilor europene pentru aşa ceva”, a precizat primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, care a anunţat că au fost distribuite în cutiile poştale ale bucureştenilor şi pliante privind modalitatea de reabilitare termică a blocurilor.

REABILITARE TERMICĂ SECTORUL 4. LISTA celor 275 de BLOCURI CARE AU PRIORITATE ÎN PROGRAMUL DE REABILITARE TERMICĂ din Sectorul 4 poate fi consultată mai jos:

(Click aici pentru imaginea mărită)

REABILITARE TERMICĂ SECTORUL 4.

(Click aici pentru imaginea mărită)

REABILITARE TERMICĂ SECTORUL 4. În prezent, blocurile din Sectorul 4 pot fi reabilitate termic fiind utilizate două modalităţi de finanţare: cu bani de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) sau prin Programul Operaţional Regional (POR). Prima variantă presupune ca locatarii să contribuie financiar cu 20% din costuri, în timp ce a doua variantă presupune plata a 25% din costuri de către locatari. 

Cât plătesc proprietarii care optează pentru reabilitarea termică a blocurilor cu bani de la BEI

REABILITARE TERMICĂ SECTORUL 4. Sumele de plată ale fiecărui membru al asociaţiei de proprietari sunt calculate în funcţie de cota indiviză a fiecărui proprietar, raportată la sumele real decontate de Primăria Sector 4. Trebuie precizat faptul că, potrivit Hotărârii de Consiliu Local nr.90 din 30.06.2014, costurile de reabilitare termică pot fi suportate iniţial de administraţia locală, banii urmând să fie recuperaţi ulterior de la locatari în termen de 10 ani, sub forma unor rate lunare. 

Cât plătesc proprietarii care optează pentru reabilitarea termică a blocurilor prin POR

REABILITARE TERMICĂ SECTORUL 4. Asociaţia de proprietari plăteşte 25% din costul total al lucrărilor de reabilitare. Restul de bani va fi susţinut de la bugetullocal şi din fonduri europene. Procentul de 25% din totalul lucrării de reabilitare se împarte între toţi proprietarii, fiecăruia revenindu-i o cotă parte în funcţie de cota parte indiviză. 

REABILITARE TERMICĂ SECTORUL 4. Ce lucrări se fac în programul de reabilitare termică 

În programul de reabilitare termică se pot efectua mai multe tipuri de lucrări, în funcţie de situaţia individuală a fiecărui imobil, după cum urmează:

– lucrări de reabilitare termică a anvelopei

– lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire

– reabilitarea şi modernizarea instalaţiei de distribuţie a agentului termic – încălzire şi apă caldă de consum

– lucrări de reabilitare termică a sistemului de furnizare a apei calde de consum

REABILITARE TERMICĂ SECTORUL 4. În funcţie de rezultatele expertizei tehnice şi ale auditului energetic, la aceste lucrări se mai pot adăuga:

– repararea elementelor de construcţie ale faţadei

– repararea acoperişului tip terasă/şarpantă şi a jgheaburilor. 

CITEŞTE ŞI Aproape 200 de blocuri, reabilitate termic GRATUIT, în Sectorul 1, în 2017-2018. LISTA imobilelor, aprobată