Care sunt cele mai sănătoase uleiuri şi grăsimi

Primavara asta, grasimile bune revin in dieta ta. Pentru a avea o sanatate la nivel optim, dar si vitalitate, este necesara includerea grasimilor alimentare in dieta ta.

RomaniaTV.net
30 mart. 2015, 10:13
Care sunt cele mai sănătoase uleiuri şi grăsimi

Grasimile bune ii ofera organismului combustibilul necesar, alaturi de senzatia de satietate si, totodata, aceste grasimi benefice stimuleaza arderea grasimii.

Poate fi dificil sa faci distinctia intre grasimi bune si grasimi rele, asa ca mai jos iti prezentam un mic top realizat de cei de la femalefirst.co.uk. In lista de mai jos vei gasi cele mai bune grasimi si uleiuri vegetale:

1. Uleiul de masline – o parte integranta a traditionalei diete mediteraneene care este asociata cu vitalitatea, longevitatea si incidenta scazuta a bolilor cronice, uleiul de masline este foarte apreciat pentru proprietatile sale care aduc beneficii la capitolul sanatate.

Citeşte şi Grăsimi care nu te îngraşă

Uleiul de masline este deosebit de util in sprijinirea functiei cardiovasculare, mentine un flux sangvin bun si imbunatateste functia cognitiva.

2. Uleiul de cocos – si-a castigat pe buna dreptate titlul de „superaliment”, asa ca uleiul de cocos este consumat in cantitati mari de unele dintre cele mai sanatoase populatii ale lumii. Uleiul de cocos este excelent pentru acele persoane care vor sa isi mentina greutatea actuala sau vor sa piarda in greutate.

Acizii grasi din uleiul de cocos – dupa cum s-a dovedit – accelereaza metabolismul general, ajutand oamenii sa consume mai multa energie, comparativ cu alte grasimi. Uleiul de cocos poate ajuta persoanele cu tulburari neurologice si poate imbunatati semnificativ problemele comune ale pielii.

3. Uleiul de seminte de in – acest ulei contine cea mai mare concentratie de acizi grasi Omega-3 si cantitatea corecta, daca este consumata in conditii optime, imbunatateste sanatatea cardiovasculara; de asemenea, uleiul de seminte de in prezinta efecte chimice benefice impotriva dezvoltarii tumorilor la colon.

Citeşte şi De ce ni se face somn după ce mâncăm cartofi prăjiţi

4. Uleiul din seminte de dovleac – un ulei excelent atat pentru femei, cat si pentru barbati. Cercetarile arata ca uleiul din seminte de dovleac poate ajuta in mod semnificativ la imbunatatirea sanatatii prostatei datorita faptului ca este bogat in zinc. De asemenea, acest ulei ajuta femeile aflate la menopauza, deoarece poate scadea tensiunea arteriala, amelioreaza bufeurile, durerile de cap si alte simptome resimtite la menopauza.

Citeste mai mult pe feminis.ro.