Carmen Dan, către studenţii Academiei de Poliţie: MAI este ţinta unor atacuri repetate. Nu trebuie să vă timoreze

Ministrul de Interne, Carmen Dan, le-a spus studenţilor care au depus jurământul la Academia de Poliţie, că îmbracă această uniformă într-un moment în care MAI este ''ţinta unor atacuri repetate'', ''care pot genera diminuarea încrederii populaţiei în această instituţie fundamentală a statului''.

RomaniaTV.net
28 sept. 2018, 08:29
Carmen Dan, către studenţii Academiei de Poliţie: MAI este ţinta unor atacuri repetate. Nu trebuie să vă timoreze

„Dragi studenţi, dumneavoastră, mai mult decât alţi colegi de-ai voştri, îmbrăcaţi această uniformă într-un moment în care Ministerul Afacerilor Interne este ţinta unor atacuri repetate, care pot genera diminuarea încrederii populaţiei în această instituţie fundamentală a statului. De ce sau cine are de câştigat de pe urma unei asemenea abordări? Acestea sunt întrebări care nu merită să primească răspuns în acest cadru în care ne aflăm astăzi, dar ştiu că sunteţi atenţi la ceea ce se întâmplă în spaţiul public şi este normal să fie aşa. Tocmai de aceea nu voi ocoli subiectul şi vă voi spune câteva lucruri de care vă rog să ţineţi seamă pe parcursul carierei”, a declarat Carmen Dan.

Ea a precizat că a fi ofiţer în cadrul MAI presupune responsabilitate şi încredere, calităţi pe care le au numai oamenii puternici.

„A fi ofiţer în cadrul Ministerului Afacerilor Interne presupune asumare. Sunt persoane care pot fi uşor de intimidat, dar acest gen de oameni nu au ce să caute în ministerul nostru. Atâta timp cât aveţi conştiinţa împăcată, cât ştiţi că aţi acţionat în concordanţă cu prevederile legale în vigoare, să nu lăsaţi pe nimeni să vă timoreze, indiferent de cine ar fi vorba. Nimeni nu este mai presus de lege şi respectarea ei este singura voastră garanţie şi în acelaşi timp singura voastră protecţie. Fiţi responsabili din principiu, nu că vă cere cineva! O carieră parcursă cu fruntea sus şi cu coloana vertebrală dreaptă este o carieră de succes”, a spus ministrul.

Studenţii anului I din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” au depus, vineri, jurământul, în faţa ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, şi a reprezentanţilor structurilor din sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională, precum şi ai altor instituţii publice centrale şi locale.