Carmen Dan, despre dosarul protestelor din 10 august: Erau date despre organizarea unor violenţe

Carmen Dan, ministrul de Interne, a declarat la România TV că în privinţa protestelor din 10 august existau date despre organizarea unor violenţe. Ministrul de Interne a amintit de persoana din Teleorman care a fost reţinută la vremea respectivă.

RomaniaTV.net
09 ian. 2019, 20:48

„Iata că vedem in sfarsit o ancheta finalizata de Parchet si avem si o trimitere in judecata doar a unora dintre cei care au comis violente in 10 august. La momentul respectiv noi am analizat toate informatiile, cele venite atat din datele culese de angajatii ministerului, cat si din analiza mediului online. Exista aceasta evaluare. Noi am fost foarte atenti in acea zona, insa eu pot spune ca erau date despre organizarea unor violente si amintiti-va de persoana din Teleorman care a fost retinuta”, a declarat Carmen Dan la România TV.

Ministrul de Interne a subliniat că nu cunoaste ce se intampla in dosarele importiva sefilor Jandarmeriei.

„Urmarirea penala este in faza nepublica. Am transmis cu celeritate toate documentele. Am inceput acele demersuri pentru desecretizarea unor documente chiar daca numai un judecator poate cere acest lucru. Referitor strict la declasificarea acelor documente pot sa va spun ca structurile care gestioneaza documentele in cauza au ajuns la solutia de declasficare partiala, dar institutional astepam un punct de vedere de la Tudorel Toader, care sa spuna ce se intampla”, a mai precizat Carmen Dan.

Carmen Dan: Observ o insistenţă a preşedintelui de a sabota absolut orice acţiune a Guvernului

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a mai declarat, miercuri, la România TV că a observat „o insistenţă” a preşedintelui Klaus Iohannis în a „sabota” orice acţiune a Guvernului, punctând, în context, faptul că şeful statului nu a avut un dialog cu ea pe tema Legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice înainte de a o ataca la CCR.

„Nu am avut ocazia să-i spun ceea ce gândesc, pentru că domnul Iohannis, până să atace la CCR pachetul pe autoritatea poliţistului, nu a avut interesul să-mi spună că are această intenţie sau că are anumite neclarităţi şi să putem avea un dialog pe marginea acestui subiect. (…) Observ o insistenţă a preşedintelui de a sabota absolut orice acţiune a Guvernului”, a declarat Carmen Dan.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis luni Curţii Constituţionale a României o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice.