Plângere penală la DNA împotriva lui Carmen Dan. Ministrul de Interne: Eu sunt un cetăţean care respectă legea UPDATE

Carmen Dan, ministrul de Interne, a fost reclamat la DNA de un protestatar din Piaţa Victoriei pentru că ar fi divulgat informaţii secrete din cadrul unui dosar penal în curs de cercetare. Ministrul de Interne a spus vineri că nu ştie nimic de o eventuală o plângere penală depusă pe numele ei.

RomaniaTV.net
18 mai 2018, 13:24
Plângere penală la DNA împotriva lui Carmen Dan. Ministrul de Interne: Eu sunt un cetăţean care respectă legea UPDATE

UPDATE Carmen Dan este acuzată de Sandu Matei, un protestatar din Piaţa Victoriei, care ar fi lovit un bătrân în timpul unui miting din faţa Guvernului, după ce vârstnicul l-ar fi insultat şi l-ar fi lovit cu un rucsac, că, în timpul unei emisiuni, aceasta a divulgat informaţii secrete din dosarul care îl viza.

Potrivit Mediafax, sesizarea la Direcţia Naţională Anticorupţie a fost depusă de protestatar în luna martie, la aproximativ trei luni după incident.

„Aceasta a susţinut că există un dosar penal pe rolul unui Parchet, instrumentat de angajaţii dânsei, ca organe de urmărire penală, în care aceasta susţine că s-a administrat tot probatoriul. Aceasta susţinea la momentul intervenţiei televizate că a început urmărirea penală în personam împotriva subsemnatului şi că urmează să fiu audiat. De asemenea susţine că subsemnatul sunt prezent la toate manifestările publice împotriva Guvernului din ultimul an şi că aş avea şi foarte multe amenzi contravenţionale. De asemenea a susţinut că poliţiştii aflaţi în subordinea acesteia şi-au făcut treaba. Menţionez că la data intervenţiei televizate nu aveam cunoştinţă de existenţa niciunui dosar penal, nu fusesem audiat niciodată şi nu mi-a fost adusă de îndată la cunoştinţă calitatea de suspect aşa cum prevăd normele procesuale. menţionez că a doua zi, dimineaţă, am fost căutat la domiciliu de un ofiţer de poliţie care mi-a comunicat că există un dosar penal în care am calitatea de suspect”, se arată în plângerea penală depusă la DNA. 

Petentul arată în plângerea sa că ministrul de Interne, prin declatraţiile sale televizate şi prin divulgarea unor informaţii care nu sunt publice, se face vinovat de mai multe infracţiuni.

„Dan Carmen Daniela o învinuiesc de săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu, infracţiunea de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, infracţiunea de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, infracţiunea de instigare la divulgare, fără drept a unor informaţii secrete de serviciu sau care nu sunt destinate publicităţii”, se arată în plângerea penală depusă la DNA.

________________

Carmen Dan, ministrul de Interne, a spus vineri, la Târgovişte, că nu ştie nimic de o eventuală o plângere penală depusă pe numele ei.

„Aud prima dată la dumneavoastră informaţia asta. Dacă aşa s-a întâmplat… Nu m-a informat nimeni, ştiţi ce activitate am avut astăzi, această activitate continuă. Poate e o ştire pe surse, poate cineva a depus plângere, eu sunt un cetăţean care respectă legea”, a spus ministrul Carmen Dan.

Întrebarea i-a fost adresată ministrului de jurnalişti în contextul în care în mass media au apărut informaţii conform cărora ministrul Carmen Dan a fost reclamată de un protestatar pentru că a făcut publice informaţii dintr-un dosar în curs de cercetare.

Carmen Dan despre plângerea lui Ludovic Orban: Nu e în regulă

Carmen Dan consideră că premierului Viorica Dăncilă „i se fabrică o situaţie penală”, referindu-se la plângerea depusă de liderul PNL Ludovic Orban împotriva premierului şi a lui Liviu Dragnea. 

„Trăim acelaşi film pe care îl cunoaştem şi constat că premierului i se fabrică o situaţie penală. Constatăm cu surprindere că ar putea face obiectul unui dosar penal. Nu e în regulă. Cred că liderul PNL (Ludovic Orban, n.r.) care s-a gândit la această strageie nu e altceva decât o slugă. Îmi pare rău că există acest derapaj şi că instituţiile importante, Guvernul, Administraţia Prezidenţială, Parlamentul, nu sunt într-o uniune măcar când vorbim de interesul comun, cetăţeanul”, a declarat vineri ministrul Carmen Dan, aflată într-o vizită în Dâmboviţa.

Ea a mai afirmat că Administraţia Prezidenţială nu este ceea ce ar trebui să fie.

„Din păcate, constatăm cu îngrijorare că Administraţia Pezidenţială nu este ceea ce ar trebui să fie. Cred că e o constatare pe care o putem face toţi dacă suntem atenţi în plan politic şi social”, a mai spus ministrul de Interne.

Întrebată dacă PSD ia în clacul suspendarea preşedintelui, Carmen Dan a precizat că „este o decizie care se va lua în partid”.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, se află, vineri, în judeţul Dâmboviţa, unde, la sediul prefecturii, s-a întâlnit cu conducerile instituţiilor din judeţ subordonate ministerului, apoi a mers la Văleni, unde s-a întâlnit cu proprietarii caselor afectate de alunecări de teren. Vicepreşedinte al PSD, Carmen Dan, are programate pentru vineri şi întâlniri cu membri şi simpatizanţi ai partidului în Dâmboviţa.