Carmen Dan îl atacă pe Klaus Iohannis după ce nu a dat curs avansării în grad a „jandarmului alb” col. Cătălin Paraschiv

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, l-a criticat miercuri pe şeful statului pentru faptul că nu a avizat încă propunerea de avansare în grad a colonelului Cătălin Paraschiv cunoscut drept "jandarmul alb" de la protestul din 10 august, din Piaţa Victoriei". Carmen Dan a acuzat Administraţia Prezidenţială că se foloseşte de prezumţia de nevinovăţie doar când îi convine sau doar când îi este profitabilă.

RomaniaTV.net
31 oct. 2018, 11:06
Carmen Dan îl atacă pe Klaus Iohannis după ce nu a dat curs avansării în grad a „jandarmului alb” col. Cătălin Paraschiv

Carmen Dan a declarat că „propunerea de avansare în grad a colonelului Paraschiv a urmat toţi paşii de legalitate şi cred că am precizat că în mai în CSAT s-a aprobat participarea la concurs a colonelului Paraschiv. (…) Decizia de avansare în grad aparţine preşedintelui, dar pot să vă asigur în egală măsură, ministerul Afacerilor Interne, respectiv ministrul care a făcut această propunere ştie, cunoaşte şi respectă prezumţia de nevinovăţie. Dacă la nivelul Administraţiei Prezidenţiale o folosim doar când ne convine sau ne referim la ea doar când ne este profitabil este altceva”.

Ministrul Afacerilor Interne a transmis pe 15 octombrie preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de acordare a gradului de general de brigadă – cu o stea colonelului Paraschiv Dumitru Cătălin-Răzvan. Ministrul Afacerilor Interne îşi fundamentează propunerea pe faptul că ofiţerul a dat dovadă de un înalt profesionalism, responsabilitate şi devotament în exercitarea atribuţiilor de serviciu. 

Potrivit Mediafax, preşedintele Klaus Iohannis a decis să amâne luarea unei decizii cu privire la înaintarea în grad a cololonelui Cătălin Paraschiv până după ce organele judiciare vor emite un punct de vedere cu privire la legalitatea acţiunilor Jandarmeriei la protestul din 10 august.

Cătălin Paraschiv este în prezent şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române. Acesta a fost audiat de două ori la Parchetul General, în dosarul privind violențele de la miting.

La cea de-a doua audiere a sa, din 13 septembrie, Cătălin Paraschiv a declarat nu a fost pus sub acuzare, are calitatea de martor şi că nu a avut informaţii despre o presupusă tentativă de lovitură de stat în acea seară.