Carmen Dan: În niciun caz la MAI nu vor scădea salariile

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat la România TV că săptămâna viitoare poliţiştii vor primi o creştere de 15%, asta după ce s-a spus că o să scadă salariile de către sindicalişti.

RomaniaTV.net
11 nov. 2017, 19:54
Carmen Dan: În niciun caz la MAI nu vor scădea salariile

„În nici un caz la MAI nu vor scadea salariile. Am avut discutii cu reponsabilii si m-au asigurat ca nu scad”, a punctat ministrul de Interne.

Carmen Dan a amintit că a luat mai multe măsuri pentru deficitul de personal. „Am crescut cifra de scolarizare de la 1000 pentru ca intr-un an sa scoatem 3500 de absolventi scazand perioada de scolarizare. Am capacitat la maxim aceasta structura. Am aprobat un memorandum prin care am deblocat 616 de posturi pentru a sustine acele examene si a stabiliza acele posturi si un alt memorandum pentru a suplimenta cu 1000 posturile din structura externa. Luam in calcul ca un numar din aceste posturi sa fie alocat de cei care doresc sa revina prin reincadrare, este o masura corecta, însă nu vor lua şi pensie şi salariu. In ceea ce priveste politistii, conform legii, sunt conditii limitate de lege. Politistii care se reincadreaza nu mai pot lua pensie si mai este un text de lege atat de mult dezbatut, acel articol care a permis iesirile la varste tinere pe care noi propunem sa fie abrogat.

Cifra de şcolarizare a crescut doar la şcolile de ofiţeri şi subofiţeri. La Academie nu am marit cifra de scolarizare, a punctat Carmen Dan.