Carmen Dan: Toate forţele MAI sunt în teren în judeţele afectate. Se suplimentează cu sprijin şi din alte judeţe

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat duminică seara, la un post de televiziune că, în urma fenomenelor meteorologice extreme care s-au petrecut duminică toate forțele Ministerului Afacerilor Interne sunt pe teren în cele opt județe cu avertizare de Cod Portocaliu, urmând a fi suplimentate cu forțe de sprijin și din alte județe.

17 sept. 2017, 17:07
Carmen Dan: Toate forţele MAI sunt în teren în judeţele afectate. Se suplimentează cu sprijin şi din alte judeţe

„Toate forțele noastre sunt pe teren, se comunică permanent cu Inspectoratele județene pentru Situații de Urgență, suntem pregătiți să intervenim cu forțe suplimentare și cu sprijin de la alte județe.

Cel mai important mesaj pe care vreau să îl transmit este ca lumea să înțeleagă că noi nu suntem obișnuiți cu genul acesta de manifestări ale fenomenelor meteorologice, dar este important să le luăm în serios și atunci când transmitem aceste avertizări este să fie primite așa cum le transmitem și oamenii să se pună la adăpost. Avem Cod Portocaliu pe județele Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, Maramureș, Cluj, Sălaj, Satu Mare. În jurul orei 19,15, atenție Bistrița-Năsăud, urmează Mureșul, Harghita’, a afirmat Carman Dan, conform Agerpres.

Ministrul a mai precizat că furtunile sunt localizate doar pe anumite zone și acolo se produc cu intensitate maximă, pe intervale scurte de timp.

Citeşte şi: Furtună violentă în vestul ţării. Bilanţ: Şapte persoane decedate în Timiş, mai mulţi răniţi la spital VIDEO UPDATE

O furtună extrem de violentă s-a abătut, duminică după-amiază, asupra vestului ţării, după ce ultimele două zile au fost neobișnuit de calde pentru această perioadă a anului. Şapte persoane au murit în urma furtunii în judeţul Timiş. Mai multe judeţe din vestul ţării se află sub atenţionare nowcasting de vreme rea.