Carmen Iohannis, apariţie uluitoare la Festivalul George Enescu. Cum a venit îmbrăcată soţia preşedintelui

Carmen Iohannis a ales să poarte duminică seara, la deschiderea Festivalului George Enescu, o rochie lungă care îţi lăsa la vedere doar braţele. Soţia preşedintelui a renunţat se pare ca fustele scurte după ce a fost de nenumărate ori criticată.

30 aug. 2015, 17:44

Carmen Iohannis, soţia preşedintelui, a dovedit încă din primele zile ale mandatului lui Klaus Iohannis că va fi o altfel de Primă Doamnă.  Mult mai vizibilă decât predecesoarele sale, Maria Băsescu şi Nina Iliescu, Carmen Iohannis s-a bucurat de un val de simpatie, dar a fost şi criticată pentru preocupările sale vestimentare, critici care s-au accentuat în timp. Deşi i s-a solicitat să se implice în proiecte sociale, Carmen Iohannis nu a făcut încă un pas în acest sens.

Duminică seara, Carmen Iohannis a apărut la braţul preşedintelui într-o ţinută uluitoare. După ce a fost intens criticată pentru ţinutele mut prea scurte, soţia lui Klaus Iohannis a ales să poate la deschiderea festivalului George Enescu o rochie lungă, elegantă şi vaporoasă.
 

Ajuns la Ateneul Român, Klaus Iohannis şi Carme Iohannis au avut parte de un moment neplăcut. Pentru prima dată, cuplul rezidenţial a fost huiduit. Imediat după ce au coborât din maşini, mai multe persoane aflate în faţa Ateneului au început să arunce vorbe grele asupra noului şef de stat. Oamenii sunt supăraţi că preşedintele ales are un interes mult prea mare pentru deplasări şi mai puţin pentru educaţie şi problemele românilor.

„Tot timpul e plecat afara. Educaţia nu e prioritara. Nu vreau sa exista prima doamna. Nu avem nevoie ca am avut Elena Ceausescu si Udrea. La puscarie, acolo ii e locul. L-a luat pe Predoiu? De ce caine de paza sa musamalizeze ce a facut in trecut… eu l-am huiduit si il mai huidui„, a spus o femeie supărată.

Klaus Iohannis, HUIDUIT PENTRU PRIMA DATĂ de când e preşedinte. Cuplul prezindenţial s-a întors din vacanţă

VEZI AICI> Coloana oficială a lui Iohannis, filmată pe Valea Oltului. Şoferii traşi pe dreapta din cauza preşedintelui

Orchestre și soliști din elita mondială a muzicii clasice se reunesc la București în cadrul renumitului Festival Internațional „George Enescu”, unul dintre cele mai prestigioase evenimente de acest gen din Europa, care debutează duminică seară în capitala României, scrie duminică agenția France Presse.

„Patru orchestre dintre cele mai apreciate la nivel mondial participă la ediția 2015 a Festivalului Internațional George Enescu”, a declarat Oana Marinescu, director de comunicare al festivalului, făcând referire la Orchestra Filarmonicii din Berlin, Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam, Orchestra Filarmonicii din Viena și Orchestra Simfonică din Londra.

În deschiderea celei de-a XXII-a ediții a Festivalului Internațional ‘George Enescu’ Orchestra Română de Tineret, având ca dirijor pe estonianul Kristjan Jarvi, va interpreta ‘Rapsodia Română Nr. 1’ de George Enescu. Apoi violonista americană Sarah Chang va interpreta Concertul Nr.2 pentru Vioară de Jean Sibelius, chiar în anul în care se aniversează 150 de ani de la nașterea compozitorului finlandez.

În total peste 2.500 de artiști străini și 500 de artiști români vor susține spectacole la ediția din acest an a Festivalului Internațional „George Enescu”.

Printre invitații de marcă figurează, printre alții, dirijorul indian Zubin Mehta, care a dirijat în acest an pentru a cincea oară tradiționalul concert de Anul Nou de la Viena. Orchestra Filarmonicii din Israel va susține spectacolul ‘Vox Maris’ op. 31 de George Enescu.

Organizat pentru prima dată în 1958, la trei ani de la moartea compozitorului român, festivalul a fost întrerupt în 1971 de regimul comunist, însă a fost reluat după încheierea dictaturii lui Nicolae Ceaușescu în 1989, fiind organizat de atunci din doi în doi ani, notează AFP.

Organizatorii festivalului se așteaptă ca la ediția din acest an să vină peste 120.000 de spectatori, dintre aceștia foarte mulți venind din străinătate. Muzica va răsuna la București până târziu în noapte, fiind organizate deopotrivă concerte de stradă, spectacole de dans și teatru, precum și expoziții și un tur al orașului pe urmele lui George Enescu, înainte de închiderea festivalului la 20 septembrie, scrie agenția France Presse.