Carmen Iohannis nu a venit nici luni la audieri la Parchetul General. Avocatul a adus SCUTIRE MEDICALĂ

Carmen Iohannis, soţia preşedintelui Klaus Iohannis, nu a mai fost audiată luni la Parchetul General în dosarul deschis ca urmare a unui denunţ în legătură cu sumele de bani obţinute din închirierea unui imobil, informează România TV. Avocatul soţiei presedintelui s-a prezentat la Parchet pentru a îi înştiinta pe procurori că aceasta nu se poate prezenta la audieri pentru că este bolnavă. Urmează ca procurorii să stabilească o altă dată pentru audierea acesteia.

RomaniaTV.net
10 dec. 2018, 04:42
Carmen Iohannis nu a venit nici luni la audieri la Parchetul General. Avocatul a adus SCUTIRE MEDICALĂ

Carmen Iohannis era aşteptată să se prezinte la Parchetul General în jurul orei 16,00. Numai că avocatul soţiei preşedintelui Klaus Iohannis i-a anunţat pe procurorii de la Parchetul General că aceasta nu se poate prezenta luni la audieri, invocând motive de sănătate. 

Carmen Iohannis a mai fost chemată o dată la Parchetul General, în data de 15 noiembrie, însă ea le-a transmis atunci procurorilor că nu se poate prezenta la audieri, deoarece îl însoţea pe preşedintele Klaus Iohannis într-o vizită în Marea Britanie.

Acest dosar a fost deschis în urma unui denunţ depus de SC Jurindex Media SRL, societatea care administrează site-ul Lumeajustitiei.ro, reprezentată de jurnalistul Răzvan Savaliuc, împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, a soţiei acestuia, Carmen Iohannis, precum şi împotriva notarului Radu Gabriel Bucşă, reclamaţi pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care abuz în serviciu, fals intelectual, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat.

Iniţial, denunţul a fost înregistrat în mai 2018 la DNA, declinat apoi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi ulterior la Parchetul General.

În denunţul depus la Parchet se arată că familia Iohannis a refuzat să restituie statului suma de 320.000 de euro, bani proveniţi din închirierea unui imobil din Sibiu care ar fi fost dobândit nelegal.

În noiembrie 2015, Curtea de Apel Braşov a decis definitiv anularea unui contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu deţinut de Klaus şi Carmen Iohannis.