Carmen Iohannis IGNORĂ SFATURILE designerilor şi gafează din nou. Vezi cum a apărut îmbrăcată la Întâlnirea saşilor transilvăneni

Soţia preşedintelui României nu respectă nicio regulă, alegând să poarte la evenimentele oficiale, la care participă în calitate sa de Prima Doamnă, rochii fără mâneci, în culori aprinse, dar şi peste genunchi, lucru total înterzis pentru o persoana atât de importantă în stat. Președintele Klaus Iohannis și soția sa au participat sâmbătă, 5 august, la cea mai mare întâlnire a sașilor, la Sibiu. Cea care a atras privirile a fost Prima Doamnă, care a ales pentru acest eveniment o rochie mult prea scurtă.

05 aug. 2017, 18:51

De-a lungul timpului, Prima Doamna a fost aspru criticata de cea mai mare parte a designerilor romani. Acestia o acuza pe sotia presedintelui ca nu respecta codul vestimentar impus pentru un astfel de rang. Se pare că şi de această dată, Carmen Iohannis a dezamăgit prin ţinuta aleasă.

Prezentă la Întâlnirea sașilor transilvăneni, Carmen Iohannis şi-a făcut apariţia într-o rochiţă albă, lejeră, de vară. Tinerească, scurtă, potrivită mai degrabă pentru o puştoaică de liceu, rochiţa deasupra piciorului a lăsat din nou loc de comentarii.

Președintele Klaus Iohannis, prezent sâmbătă la Sibiu la Întâlnirea sașilor transilvăneni, a afirmat că există șansa de a oferi noilor generații „argumente și fapte pentru ca România Centenarului să fie redescoperită drept loc al oportunității și prosperității”.

„Acum 100 de ani, alături de majoritatea românească, sașii din Transilvania au văzut în România Marii Uniri spațiul libertății promise înaintașilor lor. La un secol de la acel moment, în noul cadru european din care facem parte, în calitate de președinte al țării susțin că avem șansa să oferim noilor generații argumente și fapte pentru ca România Centenarului să fie redescoperită drept loc al oportunității și prosperității. Vă invit să vă alăturați acestui proiect al libertății și toleranței, unde dumneavoastră, sașii din Transilvania, indiferent de unde ați venit astăzi la Sibiu, sunteți acasă!”, a spus președintele, în discursul rostit la cea mai mare întâlnire a sașilor din România de după 1990.

Aplaudat îndelung, după fiecare propoziție rostită în fața a peste 20.000 de sași din Europa și SUA, Klaus Iohannis i-a îndemnat pe cei prezenți să îl caute pe Dumnezeu și să nu renunțe la libertate.

„Mesajul fundamental al istoriei sașilor transilvăneni, pe care îl rostesc piatra cetăților, cărțile, tradițiile muncii și portului, este acela de a-l căuta neobosit pe Dumnezeu, de a nu renunța niciodată la lupta pentru libertate. Să avem toată viața respect față de celălalt, să prețuim solidaritatea și toleranța”, a spus Iohannis.

Șeful statului, fost primar al Sibiului, le-a spus tinerilor prezenți în Piața Mare că „sunt rodul unei comunități care a dat lumii întregi multe exemple”.

„Sunt impresionat de faptul că Piața Mare din Sibiu este neîncăpătoare: este cel mai bun semn că organizatorii și-au făcut bine treaba și țin să îi felicit! Dar, mai ales, sunt bucuros să văd alături de seniori mulți copii și tineri. (…) Sunteți rodul unei comunități care, timp de secole, a dat locului în care s-a stabilit — cât și lumii întregi — multe exemple de viziune umanistă, de inventivitate și de stăruință. Aceste calități au fost ilustrate de personalități intrate deja în istoria universală, precum Johannes Honterus, Konrad Haas, Samuel von Brukenthal, Stefan Ludwig Roth ori Hermann Oberth. Viața și opera lor, ca și a multor altora, constituie stâlpii pe care s-a ridicat civilizația săsească din Transilvania, dar pe care s-a sprijinit și evoluția României”, a subliniat Klaus Iohannis.

Ceremonia din Piața Mare a început cu intonarea Imnului național al României și a cântecului Transilvaniei. Șeful statului s-a adresat audienței atât în limba română, cât și în limba germană.