Carmen Stănescu a murit. Actriţa a încetat din viaţa la vârsta de 92 de ani

Carmen Stănescu a murit la vârsta de 92 de ani. Actriţa a murit acasă, în somn, după o luptă lungă cu boala. 

RomaniaTV.net
12 apr. 2018, 08:13
Carmen Stănescu a murit. Actriţa a încetat din viaţa la vârsta de 92 de ani

„Teatrul Naţional din Bucureşti anunţă cu durere despărţirea, după o lungă şi grea suferinţă, de una dintre cele mai mari actriţe ale Teatrului Românesc – Carmen Stănescu! A fost o femeie foarte frumoasă. O profesionistă desăvârşită. O minunată colegă. (…) Suntem alături de colegul nostru Damian Crâşmaru în marea lui durere”, se arată pe site-ul TNB.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al actriţei Carmen Stănescu va fi depus sâmbătă, în foaierul Sălii Mari a TNB.

Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu marii actriţe o pot face sâmbătă între orele 10,00 – 13,00, informează site-ul TNB.

Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Reînvierea.

Citeşte şi Drama URIAŞĂ a actriţei Carmen Stănescu. Are 92 de ani şi este IMOBILIZATĂ LA PAT

Carmen Stănescu s-a născut în Bucureşti, în 29 iulie 1925. A copilărit într-o casă boierească, cu pian, mobile aduse de la Viena și înconjurată de grădină. În ciuda faptului ca părinţii îşi doreau să devină avocată sau farmacistă, Carmen Stănescu a ales drumul teatrului. A urmat Conservatorul Regal de Muzică şi Artă Dramatică, promoţia 1944 -1948, la clasa profesoarei Mărioara Voiculescu, apoi a debutat în 1945 cu rolul Ecaterina Ivanovna în piesa „Fraţii Karamazov”. Începând de atunci şi până astăzi, a interpretat peste 30 de roluri pe scena Teatrului Naţional, precum şi pe scena altor teatre din Bucureşti. De-a lungul carierei a avut ocazia să joace cu toți maeştrii teatrului românesc, dar şi cu actori din generaţia tânără.

Ultimul ei proiect datează din 2010, filmul documentar „Măria sa, Birlic”, unde a interpretat propriul rol. La TNB a jucat ultima oară în 2004, în „Egoistul”, în regia lui Radu Beligan.

De câțiva ani însă, actriţa avea probleme de sănătate. 

„Actriţa Carmen Stănescu nu e deloc bine. A făcut o gonartroză şi nu mai poate merge. Ea a fost şi campioană la atletism, la, a fost sportivă mare, a mai practicat şi alte sporturi, a fost cinci ani în echipa națională de tir. La vârsta ei, doctorii se tem să o opereze, pentru că e posibil să apară şi alte complicaţii. Merge destul de dificil, nu mai joacă nicăieri”, povestea soțul ei, maestrul Damian Crâşmaru, pentru Click, toamna trecută.

Actriţa Carmen Stănescu a murit la 92 de ani cu un singur regret: acela că nu a putut să aibă copii cu bărbatul alături de care trăia din 1955.