CARNAGIU în Olt. Mai mulţi câini maidanezi, ÎMPUŞCAŢI cu sânge rece

Sâmbătă dimineaţa, mai mulţi locuitori din Balş, judeţul Olt, au observat un grup de angajaţi ai Primăriei Balş care goneau câinii în spatele blocurilor, pe un teren viran. La scurtă vreme de la incident, dinspre câmp s-au auzit mai multe focuri de armă.

17 feb. 2014, 12:16
CARNAGIU în Olt. Mai mulţi câini maidanezi, ÎMPUŞCAŢI cu sânge rece

Trei persoane cu puşti de vânătoare au fost zărite de la geamurile apartamentelor din cartierul Oraşul Nou din Balş, potrivit gazetanoua.ro. La câteva zeci de minute distanţă, acelaşi lucru avea să se petreacă şi în altă zonă a oraşului, în apropiere de lacul „Balta Gării”. Câţiva iubitori de animale au luat cizmele de cauciuc şi au plecat spre zona din care se auziseră împuşcăturile. Mai mulţi câini zăceau fără suflare în bălţi de sânge, semn că vânătorii şi-au nimerit ţintele.

Vezi şi: Ce se întâmplă cu maidanezii din Bucureşti când nu mai au loc în adăposturi

Noi nu mai avem dreptul de a captura câinii comunitari de pe străzile oraşului, întrucât reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare nu ne-au aprobat utilizarea adăpostului construit, din cauza faptului că acesta nu a corespuns normelor impuse. De aceea, nici angajaţii vreunui serviciu din primărie nu aveau motive să gonească aceşti câini, poate doar în situaţia în care era vreunul agresiv şi trebuia îndepărtat de blocuri pentru a nu pune în pericol trecătorii„, a declarat Cristian Popescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Balş.

Citeşte şi: LUPTE ILEGALE cu câini în Argeş. Cinci persoane au fost reţinute