Carnavalul lui Radu Mazăre din Mamaia are binecuvântarea Arhiepiscopului Tomisului: Este o propovăduire

În postul Sfintei Marii, primarul Radu Mazăre va deveni domnitorul Ştefan cel Mare. Sfântul Sinod al BOR a decis să-l canonizeze la 20 iunie 1992, fiind sărbătorit la 2 iulie. Constănţenii au semnalat faptul că este mare păcat să "maimuţăreşti" un sfânt, considerând că Biserica este datoare să reacţioneze în acest caz.

01 aug. 2014, 10:01
Carnavalul lui Radu Mazăre din Mamaia are binecuvântarea Arhiepiscopului Tomisului: Este o propovăduire

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a anunţat că pe 2 august, începând cu ora 20:30, în Piaţa Cazino din Mamaia, va deveni Ştefan cel Mare. Costume spectaculoase, o echipă unică de actori, acrobaţi şi tinere superbe, într-un spectacol de proporţii care va transpune pe scenă istoria celui mai cunoscut domnitor al Moldovei. Cârcotaşii consideră însă acţiunea o blasfemie, potrivit replicaonline.ro.

Biserica Ortodoxă spera ca acest spectacol să fie anulat. Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, având datoria de păstor să spună ce este bine din punct de vedere religios, a atras atenţia că aşa ceva nu este firesc, nu se cuvine, dar şi faptul că sfinţii nu pot fi puşi într-o situaţie de show, carnavalul respectiv fiind considerat drept un păcat. În urma unei discuţii cu primarul Constanţei, Radu Mazăre, edilul l-a asigurat pe Arhiepiscopul Tomisului că în scenariu nu va apărea nici o fată dezbrăcată. Prin urmare, Ierarhul Tomisului şi-a schimbat opinia inţială şi este de părere că, dacă va fi respectată toată acurateţea bunei-cuviinţe, putem vorbi de propovăduire.

Am vorbit cu primarul şi îmi trimite scenariul. M-a lămurit că este absolut cuviincios. Nu apare nici o fată dezbrăcată. El întotdeauna a apărat Biserica (…). El crede în Dumnezeu. Mi-a spus că totul este cuviincios„, a declarat Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

CITEŞTE ŞI: Show cu RADU MAZĂRE şi MIHAELA RĂDULESCU la CARNAVALUL din MAMAIA