CARTA JOCURILOR OLIMPICE: Protest amuzant împotriva discriminării de la Soci 2014 VIDEO

CARTA JOCURILOR OLIMPICE a fost interpretată cu umor de canadieni, care au protestat împotriva discriminărilor din Rusia la Soci 2014

RomaniaTV.net
07 feb. 2014, 13:49
CARTA JOCURILOR OLIMPICE: Protest amuzant împotriva discriminării de la Soci 2014 VIDEO

CARTA JOCURILOR OLIMPICE: Proba de sanie, masculin, la dublu, a fost imaginea perfectă pentru a ironiza, cu umor şi subtilitate, decizia autorităţilor ruse de a promova legi anti-gay, o decizie care a stârnit controverse şi chiar reacţii de boicot la adresa Jocurilor Olimpice de Iarnă care încep astăzi la Soci (Rusia). Modalitatea prin care institutul canadian pentru diversitate a răspuns acestei decizii a ruşilor a fost apreciată şi aplaudată de lumea virtuală, scrie BuzzFeed, citat de totb.ro.

„Discrimarea din Rusia este inacceptabilă. Vrem să ne arătăm sprijinul pentru comunitatea LGBT şi, în special, pentru atleţii aflaţi în competiţii la Soci”, a declarat Michael Bach, fondator şi CEO al CIDI. Odată cu lansarea materialului video, institutul invită pe oricine doreşte să susţină mesajul pentru egalitate în drepturi pe care îl promovează acţiunea lor să îşi arate public sprijinul prin schimbarea fotografiei de profil de pe Facebook cu cea a celor două siluete ale concurenţilor la proba de sanie masculin, care, suprapuse, formează semnul „egal”.