CARTOFII, cel mai ieftin REMEDIU pentru OBOSEALĂ

Cartofii sunt cel mai ieftin remediu pentru oboseală. Acesta nu este însă singurul beneficiu al cartofilor. Ei îţi sunt de folos şi în cazul crizelor de gută, pentru a vindeca mai repede o bronşită sau pentru hemoroizi.

02 dec. 2014, 08:03
CARTOFII, cel mai ieftin REMEDIU pentru OBOSEALĂ

Cartofi pentru oboseala

Daca te simti atat de obosit incat ai impresia ca, desi vei dormi, dimineata te vei simti doborat, incearca un remediu cu cartofi. Cartofii  sunt bogati in potasiu, de care organismul are nevoie pentru a transmite impulsurile nervoase ce comanda muschii.

Spala bine un cartof si taie-l rondele, fara sa il cureti. Lasa-l la macerat peste noapte intr-un castron cu apa si bea lichidul dimineata. Te vei simti mai energic si vei putea ataca noua zi in forta.

Cataplasma cu cartofi pentru hemoroizi

Cartofii au un efect calmant si astringent, de aceea sunt recomandati in caz de hemoroizi sau degeraturi. In plus, amidonul pe care il contin descongestioneaza pleoapele umflate.

Rade un cartof crud si pune-l intr-o carpa sau o bucata de tifon. Pune cataplasma in zona pe care vrei sa o tratezi si las-o 10-15 minute.

Cartofi pentru arsuri

Atunci cand esti mai putin indemantic, te pofi arde foarte repede. Daca nu ai o crema speciala pentru arsuri in casa, poti folosi cartoful, in cazul unei arsuri superficiale.

Citeşte mai mult pe curademiere.ro

Citeşte şi Cum să mănânci cartofi prăjiţi fără să te îngraşi. Trucuri isteţe de pregătire