Casa Albă ar putea apela la opoziţia democrată pentru adoptarea reformei fiscale în SUA

Administrația președintelui Donald Trump, învinsă de propriul partid în încercarea de abrogare a legislației asigurărilor de sănătate, ar putea să se adreseze opoziției democrate pentru adoptarea reformei fiscale, a avertizat duminică șeful de personal al Casei Albe pe postul de televiziune Fox News, preluat de Reuters.

RomaniaTV.net
27 mart. 2017, 05:34
Casa Albă ar putea apela la opoziţia democrată pentru adoptarea reformei fiscale în SUA

Priebus a menționat posibilitatea colaborării cu moderații din Partidul Democrat în privința altor puncte de pe agenda legislativă a președintelui, inclusiv cele legate de buget și fiscalitate. „Dacă putem veni cu un proiect de lege care atinge obiectivele președintelui doar cu republicanii, îl vom lua și vom merge mai departe cu el”, a spus șeful personalului Casei Albe, care a adăugat: „Cred că este mai mult sau mai puțin un foc de avertisment că suntem gata să discutăm cu oricine. Am fost întotdeauna și cred că acum mai mult ca oricând”.

Partidul Republican, care s-a opus de la început reformei în domeniul sănătății cunoscute sub numele de Obamacare, nu a asigurat totuși suficiente voturi în Congresul Statelor Unite împotriva legislației introduse de fostul președinte Barack Obama, deși republicanii dețin acum majoritatea atât în Camera Reprezentanților, cât și în Senat. Ultraconservatorii republicani, adepți ai abrogării integrale, s-au aliat săptămâna trecută cu moderații din partid, care dorea să păstreze anumite prevederi, împotriva centrului care susținea un proiect de lege introdus de Trump.

În ceea ce privește codul fiscal, președintele Comisiei pentru Căi și Mijloace din camera inferioară, Kevin Brady, a afirmat la aceeași televiziune că efortul de elaborare a unei legi a impozitelor nu a încetat între timp și speră că noua reglementare va trece de comisie în primăvara aceasta.