Casă construită în stâncă de un român, imagini incredibile într-un sat din Prahova VIDEO

A săpat în stâncă timp de câțiva ani, iar minunea ieșită din mâinile lui uimește pe toată lumea. Este vorba despre un bărbat din Prahova care și-a construit o adevărată casă într-o stâncă din comuna Tătaru. Locuința pare desprinsă din antichitate. Are mai multe încăperi, iar în interior este o temperatură constantă pe tot parcursul anului.

14 apr. 2018, 13:28
Casă construită în stâncă de un român, imagini incredibile într-un sat din Prahova VIDEO

Nea Vasile are 63 de ani și tot satul îl știe ca un om muncitor, care nu stă niciodată. Astfel că într-o zi bărbatului i-a venit ideea de a-și face un adăpost într-o stâncă din comună. Ani la rând a săpat, iar rezultatul a uimit pe toată lumea.

Grota săpată în deal este încăpătoare, iar bărbatul a dus acolo o saltea, masă și scaune.

Nea Vasile s-a apucat întâi de plantat nuci, a amenajat un lac și apoi a săpat locuința din stâncă. O lucrare impresionantă, mai ales că a cioplit camerele și coloanele, în stâncă dură.

„S-a apucat sa taie maracini si se gandea sa faca un adapost ca sa stea de ploaie si decat sa faca din nuiele zicea ca sapa el. În fiecare zi toata iarna acolo s-a dus”, a povestit soţia. 

Grota seamănă cu chiliile monahale construite în trecut și tocmai de aceea primarul comunei speră ca va deveni un punct turistic.