Casa inteligentă, construită de studenţii români, consumă de zece ori mai puţin ca una normală VIDEO

Grija facturilor astronomice la căldură ar putea deveni istorie. Asta deoarece a fost inventată casa inteligentă care consumă de zece ori mai puţin decât o locuinţă obişnuită. Proiectul aparţine studenţilor de la Politehnică.

RomaniaTV.net
05 oct. 2012, 16:27
Casa inteligentă, construită de studenţii români, consumă de zece ori mai puţin ca una normală VIDEO

Casa minune este, întâi de toate, una economică.

„Clădirea aceasta consumă doar 13 kw pe oră. Dacă facem o comparaţie cu una normală, consumă de 10 ori mai puţin”, spune Vladimir Tanasiev, doctorand la Politehnică.

Multe sunt elementele inedite menite să îi reducă consumul. Toate ferestrele sunt îndreptate spre sud – la fiecare vor fi puse jaluzele bineînţeles inteligente, adică nu va trebui dumneavoastră sa le ajustaţi ele se vor ajusta singure – se vor închide şi se vor deschide în funcţie de luminozitate.

Circulaţia aerului este aparte. Sistemul de incalzire este inedit  -dacă, de exemplu stiţi că la şapte seara ajungeţi acasă şi atunci vreţi să fie 22 de grade, vă programaţi casa. Ea va şti când să pornească căldura în aşa fel încât atunci când intraţi pe uşă să fie temperatura dorită. Dacă peste zi şeful se hotărăşte să vă dea muncă suplimentară şi nu ajungeţi la sapte ci la nouă, vă „sunaţi” casa,, de pe telefonul mobil, o reprogramaţi, ea va porni căldura mai târziu, iar economia va fi foarte mare.

O astfel de casă ajunge la aproximativ 100.000 de euro, estimează specialiştii.