Casa Regală a pierdut procesul cu Ministerul Mediului

Regele Mihai pierde pe bandă procesele cu statul român. Casa Regală a cerut un milion de lei compensație din bugetul statului pentru că nu poate exploata o parte din pădurile pe care le deține. Regele a atacat o decizie a Ministerului Mediului, dar a pierdut în instanță.

RomaniaTV.net
26 apr. 2017, 09:00
Casa Regală a pierdut procesul cu Ministerul Mediului

În ultimii ani, Casa Regală a pierdut nu mai puţin de patru procese cu statul român, mai exact cu Ministerul Mediului, asta pentru că printr-o decizie a acestui minister Casa Regală nu poate exploata pădurile pe care le-a primit de la stat. Este vorba despre o suprafaţă de 1.200 de hectare de pădure din zona Săvârşin, care se află într-o arie protejată. Pentru că nu poate exploata acea pădure, Casa Regală a decis să ceară de la stat un milion de lei plus dobânda aferentă pentru anii în care au avut interdicţia de a exploata acel teren.

Ultimul proces a picat la Curtea de Apel Bucureşti, magistraţii respingând cererea Casei Regale care solicita pe lângă aceste despăgubiri şi o derogare de la ordinul dat de Ministerul Mediului.