Casele ecologice prind teren şi în România. Doi tineri au ridicat o casă din pământ şi paie VIDEO

Doi tineri recent întorşi de la muncă din Italia nu au vrut să-şi ridice o vilă impunătoare, ci o locuinţă din pământ şi paie. Şi-au dorit ca fetiţele lor să crească într-o casă verde şi pentru asta au ales şi un peisaj potrivit, în apropiere de Băile Herculane. În plus, locuinţa este şi mult mai ieftină decât una normală.

18 apr. 2016, 14:20
Casele ecologice prind teren şi în România. Doi tineri au ridicat o casă din pământ şi paie VIDEO

Familia Porumb a locuit până de curând în Italia. Tinerii au adunat ceva bani şi au decis să se întoarcă în ţară împreună cu cele două fetiţe ale lor. S-au gândit mult înainte să îşi ridice o casă şi au ales cea mai inedită variantă: o locuinţă din paie şi pământ.

Am început cu fundaţia: ciment, piatră, structură de lemn, baloţi de paie, nisip şi lut. Avem patru dormitoare, living, coridorul foarte mare, două băi„, a spus tânărul.

Bărbatul şi-a dorit o casă 100% ecologică. Spune că are mai multe avantaje decât una din cărămidă: este eficientă termic şi mult mai ieftină.

Citeşte şi Avantajele unui acoperiş verde. Beneficiile asupra locuitorilor

Ne-am gândit că ar fi cea mai bună şi cea mai sănătoasă. Este puţin mai ieftină decât cele clasice. Aproape la jumătate la ceea ce înseamnă o investiţie într-o casă cu materiale de construcţii normale„, spune acesta.

Cum o casă verde nu se potriveşte cu un oraş poluat, cei doi tineri şi-au cumpărat teren lângă Băile Herculane, asta deşi el este din Timiş, iar ea din Suceava.

Am dori să facem aici în faţă o piscină mare, frumoasă. Vom face ceva căbănuţe de tip hobbit. E zonă liniştită, frumoasă, aer curat, apă bună„, a spus tânăra.

Pe viitor, cei doi soţi îşi doresc să dezvolte şi un complex turistic, după acelaşi model.

Citeşte şi Târg imobiliar în Capitală: Case ecologice cu reduceri de 90% la factura de întreţinere VIDEO