CASELE politicienilor. Cum arată VILELE în care locuiesc cei mai cunoscuţi oameni politici FOTO şi VIDEO

Politicienii din România nu o duc deloc rău, din contră. Locuiesc în vile impresionante, deţin case de vacanţă cu piscină, teren de tenis şi conduc maşini scumpe. Unii chiar au adevărate moşii. Lideri cu greutate se află pe lista politicienilor care pot fi incluşi cu uşurinţă într-un top cu cele mai impunătoare case.

08 oct. 2015, 08:54

Primarul suspendat al Capitalei Sorin Oprescu are un teren intravilan în Ciolpani, judeţul Ilfov, în suprafaţă totală de 1.000 de metri pătraţi, şi un teren intravilan în Predeal, în suprafaţă de 500 de metri pătraţi. În Ciolpani, Oprescu deţine şi o casă de locuit, de 480 de metri pătraţi. 

 

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu deţine o vilă în localitatea Ciofliceni, judeţul Ilfov, estimată la câteva sute de mii de euro. Proprietatea are două piscine, o grădină impresionantă şi ieşire la lacul Snagov, unde sunt amenajate mai multe pontoane.

 

Fostul premier Adrian Nastase este de departe unul dintre cei mai rafinaţi politicieni din România. Pe lângă faptul că este un fin colecţionar de artă, Năstase este şi un colecţionar de case şi terenuri. Fostul premier deţine o vilă în cartierul Dorobanţi din Capitală şi o casă în localitatea Cornu, judeţul Prahova.

 

Nici actualul premier Victor Ponta nu este mai modest. Acesta a menţionat în declaraţia de avere că deţine, împreună cu soţia sa Daciana Sârbu, o casă de vacanţă iîn comuna Cornu, în suprafaţă de 202 metri patrati.

 

Pe lista social-democraţilor care deţin averi şi proprietăţi impresionante este şi Liviu Dragnea. Acesta deţine o vilă în Alexandria, judeţul Teleorman. Proprietatea este ferită de ochii trecătorilor printr-un gard înalt şi printr-o plasă de protecţie, în aşa fel încât casa, piscina şi terenul de tenis să nu poată fi văzute de niciun curios.

Liviu Dragnea a început să construiască vilă din Alexandria pe vremea când se afla la conducerea Consiliul Judeţean Teleorman şi locuia într-un apartament de serviciu. A cumpărat patru locuri de casă, reuşind să adune laolaltă, prin alipire, aproape 7.000 de metri pătraţi. Proprietatea lui se întinde de-a lungul a două străzi.

 

 

Chiar dacă nu mai este un politician activ, fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu se poate lăuda şi el cu averea pe care o deţine. Radu Berceanu deţine o vilă impresionantă în localitatea Ghermăneşti, judeţul Ilfov, destul de aproape de proprietatea lui Călin Popescu Tăriceanu.

 

Primarul suspendat al Sectorului 5 Marian Vanghelie este în prezent arestat la domiciliu, însă îşi ispăşeşte pedeapsa într-o vilă de lux de pe malul lacului Snagov.

După ce a stat la închisoare mai multe luni, unde a împărţit celula de 12 metri pătraţi cu alţi colegi, şi după ce a fost evacuat din vila RA-APPS, Vanghelie se bucură acum de toate condiţiile într-o imobil pentru care plăteşte o chirie de 3.000 de euro pe lună. Vila de pe malul lacului Snagov are şase camere şi un teren aferent de 1.200 de metri pătraţi. Imobilul are patru băi şi trei terase, dar şi un ponton cu deschidere de 25 de metri.

Marian Vanghelie locuieşte în vila de lux cu iubita lui, Oana Mizil şi fiica lor, Maria.

 

Cel mai excentric dintre politicieni este de departe fostul primarul din Constanţa, Radu Mazăre. Acesta locuieşte într-o impresionantă vilă mediteraneană, ridicată pe malul lacului Siutghiol din staţiunea Mamaia, pentru care plăteşte 2.000 de euro chirie. Casa are ieşire spre lac, iar în sufragerie are un debarcader pentru şalupă. Pe domeniul de peste patru mii de metri pătraţi, primarul şi-a amenajat o grădină cu vegetaţie luxuriantă.

 

Avocatul Poporului Victor Ciorbea locuieşte într-o vilă de lux în cartierul Floreasca din Capitală. Pentru construcţia ei, fostul premier a avut nevoie de circa 1,4 milioane de euro, bani pe care i-a obţinut în urma unui împrumut la BRD.

 

Chiar şi foştii preşedinţi de stat se pot lăuda cu imobilele în care locuiesc. Ion Iliescu stă într-un apartament mare dintr-un imobil din cartierul Primăverii, pe strada Moliere. Iliescu locuişte în acelaşi apartament încă din anii 1990, atunci când a primit locuinţa de la stat. Locuinţa fostului şef de stat, situată chiar în apropierea unor unități speciale ale Jandarmeriei și SPP, este păzită zi și noapte.

 

Şi fostul preşedinte Emil Constantinescu locuieşte tot în centrul Capitalei, într-o vilă RA-APPS frumoasă, în apropiere de Arcul de Triumf. Potrivit presei, valoarea casei se ridică la circa două milioane de euro. Emil Constantinescu va locui acolo până la sfârșitul vieții, în calitate de chiriaș, cu drept de folosință gratuit.

 

Fostul preşedinte Traian Băsescu s-a mutat în vara lui 2015 într-o vilă tot a RA-APPS din centrul Capitalei, de pe strada Nikolai Gogol. Imobilul a fost renovat de statul român cu 300.000 de euro.
 
Traian Băsescu a cerut decoraţiuni cel puţin bizare în curtea vilei. Astfel, la intrarea în casă, lângă scări, au fost instalate două statui: un cal în mărime naturală şi un urs. Caii sunt o pasiune mai veche a soţiei fostului preşedinte, Maria Băsescu.

Preşedintele Klaus Iohannis deţine mai multe case în Sibiu, acolo unde a fost primar timp de patru mandate, însă niciuna nu se compară cu palatele colegilor săi.

În prezent, acesta locuieşte provizoriu în Vila Lac 2, urmând să se mute în Vila Lac 3, care este momentan în renovare.