Castelele Tirolului. Vacanţă de vis, pe urmele istoriei

Viaţa la munte, condiţiile atmosferice şi materia primă disponibilă în zonă şi-au pus amprenta asupra arhitecturii din zona Tirolului. Reşedinţele imperiale de aici fac dovada unei istorii arhitecturale bogate şi transpun vizitatorul în vremurile de odinioară.

RomaniaTV.net
28 nov. 2014, 20:34

Peisajul montan impresionant al Tirolului a generat o arhitectură inovatoare, care a impus ideea unor construcţii spectaculoase, care să satisfacă şi plăcerile turiştilor. În consecinţă, priveliștea munţilor Stubai şi Alpilor Văii Ötz, până spre munţii Dolomiţi şi masivul Ortler, poate fi savurată de pe Top of Tyrol, o platformă plutitoare care se află la 3.210 metri altitudine, pe vârful gheţarului Stubai.

La 1.700 metri altitudine, pe pârtia deservită de telecabina Alpkogel, din Galtür, se află un tip inedit de cabană. Arhitecţii de la Ventira s-au îndepărtat de clişeele de cabană de munte romantică şi au vrut să creeze un cristal de zăpadă. Astfel ei au aşezat pe deal un cub alb cu secţiuni şi boxe cu ferestre cu privelişte panoramică.

În constucţia telecabinei Gaislachkogel, arhitectul tirolez Johann Obermoser a reuşit să îmbine într-un mod armonios designul, peisajul şi o tehnică avansată, iar echipa de arhitecţi din Dornbirn, de la firma Baumschlager Hutter Partners au construit noile staţii ale telecabinei Wildspitz din Valea Pitz, într-un mod organic, cu sculpturi îmbrăcate în panouri din aluminiu flexibile.

În staţia de pe munte este integrată şi cafeneaua 3.440, restaurantul situat la cea mai mare altitudine din Austria, cu o terasă care pluteşte, cu pereţi din sticlă, care oferă privelişti spectaculoase asupra vârfului Wildspitze şi a altor 50 de vârfuri de trei mii de metri.

În plus, în Tirol există numeroase cetăţi, castele şi ruine, care înfrumuseţează şi mai mult peisajul. Castelul Ambras, care găzduieşte şi altarul Sf. Gheorghe al împăratului Maximilian I, Castelul Landeck, care le oferă copiilor o palpitantă căutare de comori prin toate încăperile, sau Fortăreaţa Kufstein, unde se află cea mai mare orgă în aer liber din lume, sunt câteva dintre bijuteriile care merită vizitate în Tirol.

Mai multe informaţii şi oferte de vacanţă gasiţi aici: www.visittirol.ro.